Sivas'ta terör şehitleri anıldı, aileleri gözyaşlarına boğuldu

Sivas'ta terör şehitleri anıldı, aileleri gözyaşlarına boğuldu

Sivas'ta şehitleri anma programı düzenlendi. Programda şehitlerin hayat hikâyeleri slayt eşliğinde anlatıldı. Şehit aileleri, evlatlarının anlatıldığı programda gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, belediye ve bir yerel televizyon ile işbirliği yaparak şehitleri anma programı düzenledi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Sivas'ın terörle mücadelede verdiği 288 şehidin isimlerinin de okunduğu programda son zamanlarda gelen şehitlerin hayat hikâyeleri anlatıldı.

Şırnak'ta şehit olan Özel Harekât Polisleri Osman Yurt, Ömer Güney, Muhammet Onur Demir ve Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular ile Diyarbakır'da şehit olan Özel Harekât Polisi Kenan Ardıç ve diğer şehitlerin acılı hikâyeleri yürekleri burktu. Şehitlerin aileleri gözyaşlarını tutamazken programı izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Burada bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Şehit ailelerinin yıllardır yaşadığı bu duyguları herkesin bilmesi, şehitlerin gelmemesi için şehitliğin ve gaziliğin ne demek olduğunun gençlere anlatılması lazım" dedi.

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Program sonrası açılan dev Türk Bayrağı elden ele salonda dolaştırıldı. Programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Tugay Komutan Vekili Albay Osman Cengiz Güneşer, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta terör şehitleri anıldı, aileleri gözyaşlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER