Sivaslı şehit gazeteci Adem Yavuz, 41 yıl sonra ilk kez anıldı


Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 31 yaşındayken şehit edilen Gazeteci Adem Yavuz, dualarla anıldı. 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yıldönümü dolayısı ile bu yıl anma töreni şehit gazeteci Adem Yavuz'un kabri başında yapıldı. Gazeteci Adem Yavuz için 41 yıl sonra ilk kez bir anma töreni yapıldı.

Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonu ile Sivas'ta görev yapan gazeteciler, Adem Yavuz'un kabrinin bulunduğu Hafik'in Çınarlı köyüne gitti. Cuma namazı sonrası köylülerle birlikte şehit gazeteci Adem Yavuz'un anıt mezarına giderek, karanfil bırakan gazeteciler mezarı başında dua etti.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, cemiyet olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Şehit Gazeteci İsmail Güneş'i, 24 Temmuz Basın Bayramı'nda da 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Adem Yavuz'u anma kararı aldıklarını onun içinde mezarını ziyaret ettikleri söyledi.

Adem Yavuz'un şehit edilişi ile ilgili de bilgi veren Ünsal, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında vurulan gazeteci arkadaşını hastaneye götürülürken Adem Yavuz'un da esir alındığını anlatarak, "Bu konuda ki gerçeklerin bilinmesini istiyorum. Hastanede bir EOKA'cı bir militan tarafından generalin yanında vuruluyor. Bunu yıllar sonra general açıkladı. Vurulduktan sonra bir şekilde Adana'ya getiriliyor. Hastane'de tedavi görürken kurtarılamayarak şehit oluyor." dedi.

Adem Yavuz'un Türkiye'nin ilk şehit gazetecilerinden ve savaş muhabirlerinden biri olduğunu aktaran Fikret Ünsal, "Onun için Adem Yavuz'u genç nesillerin bilmesi lazım. Türkiye hassas günlerden geçiyor. Hepimiz birer Adem Yavuz olma yolunda ilerlemeliyiz. Bu günlerde milli duruşumuzu sergilemeliyiz. Adem Yavuz'a Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Şehit Gazeteci Adem Yavuz'un yeğeni ve Köy Muhtarı Adem Özmen ise "41 yıllık hasreti giderdiniz hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim dayım olan Adem Yavuz 41 yıldır unutulmuş bir gazeteciydi. Bu programın benim muhtarlığım dönemine gelmesinden dolayı da çok mutluyum. Bunun devam etmesini arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivaslı şehit gazeteci Adem Yavuz, 41 yıl sonra ilk kez... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER