Sivaslılar Sarıkamış şehitlerini andı


Allahu Ekber Dağları'nda 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonrası ise şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Duada Şehit Polis Kenan Ardıç da unutulmadı.

4 Eylül stadı önünde başlayan yürüyüşe 250'yi aşkın sporcu katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla -13 derecelik soğuğa aldırmadan yürüyen Sivaslılar, şehitlerin yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hissetme imkânı buldu.

YÜRÜYÜŞE POLİSLER DE KATILDI

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ile Sivas'ta faaliyet gösteren federasyonların temsilcileri ve sporcuları katıldı. Çok sayıda polis de kortejde üniformalarıyla birlikte yürüdü.

KÜÇÜK SPORCULARDAN ASKER YÜRÜYÜŞÜ

Dev Türk bayrakları taşıyan ve yaşları 10 ile 20 arasında değişen sporcular zaman zaman asker yürüyüşü yaparak 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' ve 'Her Şey Vatan İçin' şeklinde slogan attı. Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası kortej Atatürk anıtı önünde toplandı.

'SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ÇOCUKLARA ANLATALIM'

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Gençlik liderleri Yusuf Pençeçelik, Sarıkamış şehitlerinin hikâyesinin çocuklara anlatılması gerektiğini belirtti. Pençeçelik, "Sarıkamış kardelen şehitlerinin yurdudur. Şimdi geride kalanların hatırası ve fedakârlıkları vardır. Bu topraklarda çok ağıt yaktık. Hepsinin Sarıkamış gibi acı hikâyeleri vardır. Ancak sadece ağıt yakarak duramayız. Bu acılı günde bile yapacaklarımız var. Bir kere bu şehitlerimizi unutmamalı, onların anısını yaşatacak her türlü gayreti göstermeliyiz. Ayrıca Sarıkamış şehitlerinin hikâyesini çocuklarımıza anlatmak en önemli vazifemizdir." dedi.

ŞEHİT POLİS KENAN ARDIÇ İÇİN DUA EDİLDİ

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi. Duada Sivas'ın son şehidi dün sonsuzluğa uğurlanan Özel Harekât Polisi Kenan Ardıç da unutulmadı. Vatanın birlik ve bütünlüğü için eller semaya kaldırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sivaslılar Sarıkamış şehitlerini andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER