Sivas'taki nefret operasyonunda ilginç detay

Sivas'ta Aralık 2015'te kurulan kumpas mahkemede ortaya çıktı. Beni zorla şikayetçi yaptılar şeklinde ifade veren yaşlı adamın sözleri üzerine çöken kumpasın ardından şehirde yeni bir operasyon daha düzenlendi.

Sivas'taki nefret operasyonunda ilginç detay

KUMPAS ORTAYA ÇIKTI, SKANDALIN ARDINDAN YENİ OPERASYON GECİKMEDİ 

Paralel yapı safsatası ile yapılan operasyonlardan biri de Sivas'ta 2015 Aralık ayında yapılmıştı. İddialara göre yurt arsasının kullanımında usulsüzlük vardı. Sivas KOM Şube tarafından yapılan  operasyonda tutuklanan 13 kişi, davanın görüldüğü mahkeme tarafından 14 Nisan’da tahliye edildi. Hakim karşısına müşteki sıfatıyla çıkan 83 yaşındaki esnaf İbrahim Şimşek, "Hakim bey, bu adamlardan ne hırsız olur, ne arsız olur, ne tecavüzcü olur, ne de terörist" dedi. Polisi suçlayan İbrahim dede "Beni kandırdılar, zorla belge imzalattılar. 'Senin arsayı ticari olarak kullanmışlar, seni kandırmışlar' diyerek belge imzalattılar" ifadelerini kullandı. 

Bu şok ifşaat üzerine tutukluların tamamı mahkeme heyeti tarafından serbest bırakıldı. 

Sivas Emniyeti'ni karıştıran olayın ardından, vatandaşlar tarafından oluşan gündemi değiştirmek adına olduğu şeklinde yorumlanan yeni bir nefret operasyonu daha düzenledi. 15 Nisan sabahı Sivas merkezli 11 ilde yapılan yeni operasyonda iş adamı, esnaf ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan isimler dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, örgüte elaman kazandırma ve örgüte para kaynağı temin etme gibi iddialarla suçlanıyor. Ancak operasyonun yine benzer, bazı kişilerden alınan ifadeler üzerine yapıldığı ve gözaltındakiler hakkında maddi delil olmadığı ifade ediliyor.

ÇOCUKLARINI EMANET ETTİĞİ ÖĞRETMENLERE TERÖRİST MUAMELESİ 

Operasyonun ardından ilginç bir durum da ortaya çıktı. Operasyona altına imza atan hakim kendi çocuklarını Sultan Murat Koleji'ne gönderiyordu. Ancak savcı çocuklarını gönderdiği okula terörü destek suçlaması ile önce kayyım atanmasına karar verdi. Daha sonra da çocuklarını emanet ettiği öğretmenleri terör örgütü üyesi diyerek gözaltına aldırdı. 

İBRAHİM AMCA’NIN İFADESİYLE KUMPAS DEŞİFRE OLMUŞTU

Daha önce 13 kişinin tutuklanmasına ve davanın açılmasına gerekçe olarak gösterilen arsanın sahibi 83 yaşındaki İbrahim Şimşek’in verdiği ifade, yapılan operasyonun hayırsever vatandaşlara yönelik kurulan kumpası deşifre etmişti. Sivas Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yapılan operasyon kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ’ye 25 Mart’ta kayyım atanmıştı.

ÇOK ŞÜKÜR HEPSİ DE DIŞARI ÇIKTI

Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifade ile mahkemenin seyrini değiştiren İbrahim Şimşek tahliyelerin ardından “Çok şükür hepsi dışarı çıktı, 4 aydır onları, ailelerini ve çocuklarını düşünüyordum. Bu insanlardan hiçbir kötülük görmedim. Hepsi iyi insanlardır. O gün hâkimler uzun uzun sordular. Ben de hepsini anlattım. Karakolda alınan ifadelerin bana ait olmadığını söyledim. O arsayı eğitim faaliyetleri için kullanacaklardı. Fakat Sivas Belediyesi ruhsat vermedi onlara. İnşaat yapamayınca arsamı bana geri verdiler.” ifadelerini kullandı.

BEN ONLARIN YAPTIKLARI OKULLARI GEZDİM

Tahliye olan hayırsever iş adamı ve dernek yöneticilerini iyi tanıdığını belirten Şimşek, “Bu insanlar beni daha önce yaptırdıkları okulları, yurtları ve dershaneleri gezdirdi. Hepsini çok beğendim. Aynısından benim tarlama da yapın dedim. Bu insanlar çok çalıştılar, talebeleri okutmak için çok çabaladılar. Ben de onların bu gayretini görünce arsayı onlara verdim” ifadelerini kullanan Şimşek, belediyenin buna engel olduğunu vurguladı.
<< Önceki Haber Sivas'taki nefret operasyonunda ilginç detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER