Türkiye et fiyatlarında zengin ülkeleri solladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 27 2020
Türkiye'de et fiyatlarındaki artış sürüyor. Tüm dünyada gıda fiyatları düşüşe geçerken, Türkiye'de zamlanmaya devam ediyor.
Buna göre, kuzu karkasın kilosu Avustralya'da 32, İspanya'da 39 TL ancak Türkiye'de 47-50 TL aralığında. Kıymayı da Türkler İngiltere'ye kıyasla 11.4 TL daha pahalıya tüketiyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verileri, küresel gıda fiyatlarının 2020 Mart’ta bir önceki aya göre yüzde 4.3 düştüğünü ortaya koyarken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, aynı dönemde Türkiye’deki gıda fiyatlarının yüzde 1.95 arttığını belirledi.
Benzer şekilde Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) 13 Nisan 2020 tarihli haftalık piyasa bülteni de, Türkiye'nin pek çok ülkeye kıyasla çok daha pahalıya et tükettiğini gün yüzüne çıkardı.
Verilere göre, 30 Mart-5 Nisan haftası, kıyma fiyatları İngiltere'de 41.27 TL'ye (5.71 euro) gerilerken, Türkiye'de 44-46 TL arasında seyretti.
Habere göre, aynı dönem aralıklarında sığır karkas fiyatları dünyada 14 TL ile 26 TL (2.05-3.67 euro) arasında değişirken Türkiye’deki fiyatlar yüzde 1.6 artarak 35 TL oldu. Türkiye kuzu karkasın kilogramını 47- 50 TL aralığında tüketirken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayanlar yüzde 27, Avustralya’da yaşayanlar yüzde 57 daha ucuza tüketti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






