Siyah transporterlar 52 günde 6 kişiyi kaçırdı

Türkiye’de son 52 gündür siyah transportarlarla 6 kişi kaçırıldı. Şu ana kadar ailelerin tüm çapalarına rağmen hiçbirinden haber alınamıyor

SHABER3.COM

Polis ve jandarma olayla ilgili çalışma yapmaya istekli görünmezken bu kişilerin istihbarat örgütü MİT tarafından kaçırıldığı iddialarını her geçen gün kuvvetleniyor. Kaçırılan 6 kişiden Salim Zeybek’ten 39, Erkan Irmak’tan 43, Yasin Ugan’dan 47, Özgür Kaya’dan 47, Mustafa Yılmaz’dan 39  ve Gökhan Türkmen’den 52 gündür haber alınamıyor.

İşte o kişiler;


 
Salim Zeybek: Aracının önü kesilerek Edirne’de kaçırılan eski BTK çalışanı Salim Zeybek’ten 33 gündür haber alınamıyor. Zeybek’in eşi Fatma Betül Zeybek’in adli ve idari makamlara başvuruları sonuçsuz kalırken ne emniyete ne de jandarma konu hakkında bilgi vermiyor. Fakat tüm bunlar yaşanırken 26 Mart günü gece yarısı saat 01:20’de bir aydan uzun süredir kaçırıldığı için haber alınamayan Zeybek’in ev polisler tarafından basıldı. Zeybek eşi Fatma Betül Zeybek sosyal medya hesabından, “Gece saat 01.20 sıralarında evimize sivil polisler geldi. Eşimi sordular ve arama kararı olduğunu belirterek evimizi aradılar. Eşim kaçırıldıktan sonra hiçbir araştırma yapmayan Emniyet, gecenin bir yarısı evimizi aramaya geliyor.” dedi.



Salim Zeybek

Erkan Irmak: 17 Şubat 2019’dan beri haber alınamayan Irmak, en son 16 Şubat gece saat 23.10 da ailesinin oturduğu evden çıktı. Ümraniye İstiklal Mahallesi’ndeki evinin önünden kaçırılan öğretmen Erkan Irmak’ın o tarihten bu yana kayıp olduğu belirtiliyor.



Erkan Irmak

Yasin Ugan: 47 gün önce Ankara’da 40 kişilik sivil kıyafetli güvenlik ekiplerince evlerine baskın yapılarak kaçırılan 43 yaşındaki Yasin Ugan’dan hala haber alınamıyor. Eşi Selda Ugan sosyal medyadan paylaştığı videoda eşi için yardım istedi. “Eşim nerede ve ne durumda?” diye soran Selda Ugan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama istemişti.



Yasin Ugan, Özgür Kaya

Özgür Kaya: Yasin Ugan gibi 47 gün önce Ankara’da 40 kişilik sivil kıyafetli güvenlik ekiplerince evine baskın yapılarak kaçırılan 41 yaşındaki Özgür Kaya’dan hala haber alınamıyor. Ankara’da kaçırılan hem Kaya hem de Ugan için emniyet’in “bizde yok” açıklaması yapmıştı. Ancak Yasin Ugan ve Özgür Kaya ile ilgili polisin evde tutanak tuttuğu ve dosya numarası verdiği ortaya çıkmıştı. Dosya numarasını Savcı Selçuk Güntaş da doğrulamıştı.

Mustafa Yılmaz: 19 Şubat’ta Ankara’da kaçırılan Mustafa Yılmaz’dan 39 gündür haber alınamıyor. Ailenin endişeli bekleyişi devam ederken yetkili makamlar soruları cevapsız bırakıyor.



Mustafa Yılmaz

Gökhan Türkmen: 52 gün önce kaçırılan Gökhan Türkmen’den hala haber alınamıyor. Antalya Kepez’deki Fevzi Çakmak mahallesinden kaçırılan Türkmen’in eşi TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan yardım istemişti.



Gökhan Türkmen

KAYNAK:TR724.COM
<< Önceki Haber Siyah transporterlar 52 günde 6 kişiyi kaçırdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER