Skandal iddia: TÜGVA, MİT ve Emniyet aracılığı ile kişisel bilgileri alıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 3 2023
Eski TÜGVA yöneticisi Ramazan Aydoğdu, vakfın MİT ve Emniyet ile ilişkisi olduğunu iddia etti. Aydoğdu'ya göre, TÜGVA bu yolla bazı isimleri takip ettirip bilgilerine ulaşıyor.
Eski Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yöneticisi Ramazan Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu olan Bilal Erdoğan'ın da yönetimde olduğu TÜGVA’nın MİT ve Emniyet ile ilişkisi olduğunu, bu yolla bazı isimlerin takip ettirilip bilgilerine ulaşıldığını ileri sürdü.
Uzun bir süre TÜGVA’da üst düzey yöneticilik yapan Ramazan Aydoğdu, TÜGVA’nın “Ordu, emniyet, yargı ve devletin birçok birimine kadro yerleştirdiğine” dair belgeleri sızdırdığı iddiasıyla yargılandı ve 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra 11 Mayıs 2022’de tahliye edilen Aydoğdu’nun 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yaptığı yazılı savunma ortaya çıktı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, TÜGVA yöneticilerinin bazı sosyal medya kullanıcılarının konum ve adres bilgilerini de devletin kaynaklarını kullanarak elde ettiğine dair delilleri mahkemeye sundu. Aydoğdu savunmasında, dönemin TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer’in TÜGVA yöneticilerinin bulunduğu bir WhatsApp grubunda yaptığı bilgilendirmeye yer verdi.
Aydoğdu’nun sunduğu görüntüde Okan Özer’in TÜGVA yöneticilerine yolladığı bilgi notunda, “Ramazan’ı (Aydoğdu) uzun zamandır istihbarata takip ettiriyoruz. İstihbarat ve İstanbul Emniyet’i ve Terörle Mücadele bazı bilgilere ulaşınca bize haber verdiler. Bazı belgeler var onda” dediği görüldü.
Aydoğdu, TÜGVA’nın MİT ve Emniyet ile kurduğu ilişkiyi şöyle anlattı:
“Dönemin TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer, şahsımla alakalı istihbarat ve emniyet birimlerinin araştırma yaptığını, bu işin örgütlü iş olduğunu, benim güven kazanıp vakfa sızdığımı Türkiye geneli gruplara yaymıştır. Yazının devamında hakkımda F... şüphesi olduğunu beyan etmektedir. Oysaki ben 15 Temmuz gecesi TÜGVA teşkilatlarını sahaya sürmekle meşhur olmuş ve o gece kolundan mermi yemiş birisiyim. Hakkımda bö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







