Skandal... Kaymakam ölen tutuklu için ‘durumu iyi’ dedi

Tutuklu Koçer Özdal’ın Kayseri’de tutuklu olan oğlunun yanına sevk edilmesi için yaptığı başvuruya Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 56 gün sonra cevap verdi.

SHABER3.COM

 
Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeyken sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu hastaneye kaldırılan ve 38 gün sonra yatağa kelepçeli bir şekilde yaşamını yitiren Koçer Özdal’ın durumuyla ilgili skandal bir geri dönüş yapıldı. 
 
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), Özdal’ın durumunun ağırlaşması sonrası Kayseri 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan oğlu Savcı Özdal’ın yanına sevki için başvuruda bulundu. Özdal’ın ölümünden 56 gün sonra kuruma dönüş yapan Bafra Kaymakamlığı, Özdal’ın “durumu iyi” olduğunu ve oğluna bildirildiğini aktardı. 
 
Bafra Cezaevi İnsan Hakları İhlalleri Gözlem Kurulu’nun İlçe Sağlık Müdürü’ne dayandırarak 10 Ekim’de İlçe Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıda, Özdal’ın durumunun iyi olduğu kaydediliyor. 
 
ÖLÜMDEN 65 GÜN SONRA CEVAP VERİLDİ 
 
Bafra Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda şunlar kaydedildi: “Tarafımızdan gönderilmiş ilgi yazı ekindeki dilekçeye istinaden kişinin dilekçesine Kaymakamlık aracılığı ile cevap yazılmıştır. Kişi ile görüş yapılmamıştır. Kişinin Kayseri 2 No’lu Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki oğluna durumunun iyi olduğunun bilgisi verilmiştir.”  
 
SKANDAL BUNUNLA BİTMEDİ
 
Ancak skandal bununla da bitmedi. Bafra Cezaevi İnsan Hakları İhlalleri Gözlem Kurulu adına yazılan yazı hiçbir araştırma gereği duymayan Kaymakam Ali Fuat Türkel, 12 Ekim’de yani Özdal’ın ölümünden tam 56 gün sonra üst yazı ile CİSST’e yanıt olarak tebliğ ediliyor. Kaymakam Türkel’in göndermiş olduğu cevapta, Özdal için “Bafra KCK hükümlüsü” diye belirtmesi dikkat çekti. 
 
NE OLMUŞTU
 
Muş’ta 2014 yılında tutuklanıp yargılama sonrası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Özdal, tutuklu bulunduğu dönemde koşullardan kaynaklı böbrekleri iflas etti, yüksek tansiyon ve mesane kanserine yakalandı. Ağır hastalıkları nedeniyle hapis cezasının infazının ertelenmesi ve tedavisinin sağlıklı sürdürülebilmesi için yapılan tüm başvurulara olumsuz yanıt verildi. 
 
Tutukluluğu devam ederken, durumunun fenalaşması üzerine 21 Temmuz’da Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi. 24 Ağustos’ta bilinci kapanan Özdal, 27 Ağustos’ta hastane yatağına elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde yaşamını yitirdi. 
 
Son yolculuğuna uğurlanmak için Muş’un Varto ilçesine bağlı Boylu (Kêrs) köyüne götürülen Özdal’ın cenazesine ailesinin dışından kimsenin katılmasına da izin verilmedi. (
<< Önceki Haber Skandal... Kaymakam ölen tutuklu için ‘durumu iyi’ dedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER