Skandal! Türkiye bunu da gördü

Eskişehir'de iş adamı, esnaf, öğretmen ve devlet memurlarının da aralarında bulunduğu 21 kişiye yönelik baskınlarda Kur'an-ı Kerim sayfalarında tek tek delil arandığı, öğrencilerin vize ders notlarının delil olarak polis tarafından toplandığı açıklandı.

Skandal! Türkiye bunu da gördü

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde kent genelinde değişik adreslere baskınlar yapıldı. İşadamı, esnaf, serbest meslek sahibi ve öğretmenlerin de aralarında yer aldığı kişiler gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve Organize Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulanmaya başlandı.

KUR'AN-I KERİM SAYFALARINDA DELİL ARANDI

Polis, üniversiteli öğrencilerin kaldığı bir özel yurtta da sabah saat 06.00 sıralarında arama yaptı. Farklı birimlerden 7 araçla gelen polislerin, öğrencilerin yastık altındaki vize not kâğıtlarını delil olarak aldığı açıklandı. 8.5 saat süren aramalarda vize haftasında olan öğrencilerin çalışma notlarına el konulduğu, öğrencilerin uyuduğu sırada yapılan aramalarda, yurtta bulunan Kur'an-ı Kerim sayfalarında tek tek delil arandığı bildirildi.

GÜNLÜK GAZETELERE SUÇ UNSURU MUAMELESİ YAPILDI


Aramalar konusunda açıklama yapan kurum avukatı İlyas Özkan, öğrencilerin odasında bulunan ve suç unsuru taşımayan notlara dahi el konulduğunu söyledi. Özkan, “Aramalarda öğrencilere ait kitaplar ve bazı odalarda Kur'an’ı Kerimler tek tek arandı. Kur'an’ı Kerimlerin sayfaları arasında ne aradıklarını bilmiyorum ama delil aradılar. Ben çok merak ettim sordum. 'Biz görevimizi yapıyoruz' dediler. Bazı öğrencilerin yastık altında küçük notlar vardı. Suç unsuru olmayan notları bile delil diye topladılar. Bunlar hoş olmadı. Dergi ve gazetelerin fotoğrafını çektiler. Bunların yasak bir tarafı yok. Bu gazeteler her bayiden alınabilir. Günlük gazetelere sanki bir suç unsuru muamelesi yaptılar.” dedi.

ÖĞRENCİ YURDUNU GÖREN MUHTAR ŞAŞIRDI

Kanun gereği aramalara eşlik eden mahalle muhtarının bile yurdun kalitesini görünce şaşırdığını kaydeden Özkan, “Muhtarımız yurdu görünce, ‘Ne kadar temizmiş, çok güzel bir yurt yapılmış’ dedi.” diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Skandal! Türkiye bunu da gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER