Skandalın böylesi görülmedi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Nisan 11 2016
Burs verdiği için 80 yaşındaki Ramazan dedeyi gözaltına aldıran savcı ile tutuklayan hakim karı koca çıktı. Bu model daha önce de uygulandı. Düzce’de 6 polisin tutuklanmasını savcı talep etti, karısı aynen onayladı. Konya’da da polisler, eşlerin kararıyla cezaevine atıldı.

Türkiye genelinde ‘paralel' safsatası üzerinden hayırseverlere yönelik düzenlenen son operasyonlarda 80 yaşındaki Ramazan Keskin burs verdiği için terör örgütü suçlamasıyla tutuklandı. Keskin'i gözaltına aldıran savcıyla tutuklayan hakimin ise karı-koca olduğu ortaya çıktı. Polislere yönelik intikam operasyonlarında da karı-koca hakim ve savcıların verdikleri kararlar tartışma konusu olmuştu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi bir davada iddianameyi hazırlayan savcı ile kararı veren hakimin karı-koca olması nedeniyle kararı bozmuştu.


TARAFSIZLIĞA GÖLGE DÜŞÜRDÜ


Antalya'da geçtiğimiz günlerde savcı Sinan Tür'ün talimatıyla hayırseverlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 80 yaşındaki Ramazan Keskin'in de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Savcı Sinan Tür'ün gözaltına alınanların tamamını soruşturma dosyasıyla birlikte eşi Sulh Ceza Hakimi Pınar Tür'e sevk etti. Hakim Pınar Tür 17 kişiyi tutukladı. 7'sinin ise adli kontrol hükümleri uygulanmak şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Verilen tutuklamalara vatandaşlar tepki gösterirken karı-koca olan hakim ve savcı eliyle verilen karar tartışma konusu oldu. Avukatlar iddia makamı olan savcılığın talebi üzerine, eşi olan hakimin tutuklama kararı vermesinin tarafsızlığına gölge düşürdüğüne dikkat çekti.


DÜZCE'DE DE AYNI MODEL


Benzer durum polislere yönelik düzenlenen intikam operasyonlarında yaşandı. Düzce Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıkları sürede, hakim kararlarıyla işlem yaptıklarını belgeledikleri halde ‘usulsüz dinleme' suçlamasıyla gözaltına alınan 13 polisten 6'sını tutuklayan savcı ve hakim de karı- koca çıkmıştı. Düzce Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı ve bazı personelin de aralarında bulunduğu şüpheliler Savcı Murat Dilsiz tarafından sorgulandı. Dilsiz, 6 emniyet mensubunu tutuklamaya sevk etti. Dosyaya bakan Sulh Ceza Hakimi Z

Bu haberler de ilginizi çekebilir