Slaven Bilic: Hayati önemde bir galibiyet aldık

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Mart 8 2015
Paylaş
X Post
Medicana Sivasspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic, "Bugün oyunun belirli bölümlerinde gerçekten şanslıydık, çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilebilecek bir galibiyet bu." dedi.
Slaven Bilic: Hayati önemde bir galibiyet aldık

Medicana Sivasspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic, "Bugün oyunun belirli bölümlerinde gerçekten şanslıydık, çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilebilecek bir galibiyet bu." dedi.

Teknik Direktör Slaven Bilic, maç sonrası yaptığı açıklamada, Çok önemli bir galibiyet alarak dev bir adım attıklarını belirterek, "Maçtan önce karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başındaki planlamada da burayı her zaman zor bir deplasman olarak kabul ediyorduk. Sivasspor iyi bir takım ve çok büyük bir taraftar desteği var. Taraftarlar bugün olduğu gibi hakem üzerinde ciddi bir baskı kurabiliyor. Bence hakem bugün iyi bir yönetim gösterdi." dedi.

Bu galibiyetin sezonun bu döneminde büyük bir önem taşıdığını da belirten Bilic, "İlk yarıda iyiydik, Sivasspor savunmasını geride kurdu, topu tamamıyla bize bıraktı ve bizim hatalarımızı beklediler. Sivasspor özellikle uzun toplarla Batuhan'ı kullanarak tehlikeli olmaya çalıştı, konta atakları beklediler. Çoğunlukla da duran toplarla tehlikeli olmaya çalıştılar. Bizim oyunlarda en önemli unsurlardan biri Sivasspor'un bazen oldukça önde olan savunma hattının arkasına uzun toplar göndererek pozisyon bulmaktı, golü de tam da böyle attık. Atiba çok iyi bir koşu yaptı ve o koşu bize golü getirdi." diye konuştu.

"İKİNCİ YARI SİVASSPOR ÜSTÜN OYNADI"

Sivasspor'un ikinci yarıda çok ciddi bir baskı kurduğunu anlatan Beşiktaş'ın Hırvat çalıştırıcısı, "Üstün olan taraf Sivasspor'du. Orta alan ve ceza sahası dışından attıkları şutlarla bazı fırsatlar yakaladılar. Biz çok iyi bir savunma yaptık. Doğrusunu söylemek gerekirse bazı pozisyonlarda golü yemediğimiz içinde şanslıydık." diyerek, şunları söyledi:

"Oyunun son bölümünde Demba Ba, Kerim ve Olcay ile oyunu bitirecek fırsatlar yakaladık fakat bunları değerlendiremedik. Bende bugün Sivasspor Teknik direktörü ya da oyuncu olsam ve böyle bir sonuçla karşı karşıya kalsam doğrusunu söylemek gerekirse hayal kırıkl