Snowden: 1,5 milyar insan söz konusu, Facebook bunu kabul ederse...

New York Times, Amerikan Adalet Bakanlığı'nın, Facebook'un WhatsApp ve diğer uygulamalaru daha güvenli hâle getirme planını hedef aldığını yazdı.

SHABER3.COM

New York Times'ın (NYT) haberinde, Donald Trump yönetiminde 85'inci Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısı olarak görev yapan William P. Barr'ın, WhatsApp'in sahibi olan Mark Zuckerberg üzerinde baskı uyguladığı ve mesajlara arka kapıdan erişim talep ettiği belirtiliyor.

Haberi Twitter'dan alıntılayan eski NSA çalışanı Edward Snowden, "Hükümet, WhatsApp'ı kullanarak 1,5 milyar insanın özel iletişimine arka kapıdan erişim talep ediyor. Eğer Facebook bunu kabul ederse tarihteki en büyük gizlilik ihlali olabilir." yorumunu yaptı.

SAVCILAR ŞİFRELİ İLETİŞİME ERİŞMEK İSTİYOR

Haberde aktarılana göre Adalet Bakanlığı, soruşturma yürütenlerin; terörizm, organize suç ve çocuk pornografisi ile mücadele etmek için şifreli iletişimlere kanuni olarak erişmesi gerektiğini savunuyor.

İngiliz ve Avustralyalı meslektaşları ile birlike Zuckerberg'e bir mektup yazdığı belirtilen William P. Barr'ın, “Şirketler, sistemlerini en ciddi suçları önleme veya soruşturmada bile içeriğe herhangi bir erişim biçimini engellemek için tasarlamamalıdır” dediği ifade ediliyor.
<< Önceki Haber Snowden: 1,5 milyar insan söz konusu, Facebook bunu kabul... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER