Şoför ve yolcu uykuda, hız 90 Km!

Amerika'da Dakota Randall isimli kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda Tesla aracının sürücüsü otopilot aktifken 90 kilometre hızla giden araba içinde başı önünde uyurken görünüyor.

Şoför ve yolcu uyuyor, hız 90 Km!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir sürücü, otoyolda kilometrelerce hızla otopilot modunda ilerleyen Tesla aracında direksiyon başında uyurken görüntülendi. 

ABD’de Dakota Randall tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda Tesla aracının sürücüsü otopilot aktifken kilometrelerce hızla giden araba içinde başı önünde uyurken görünüyor. 

Sürücünün yanındaki yolcunun da rahat bir şekilde uyukladığı dikkati çekiyor.

Şogör ve yolcu koltuğunda oturan kişinin uyuduğu anlarda otomobil 90 Km. civarında süratle seyrediyordu.

90-95 KİLOMETRE HIZLA SEYREDİYORDU

Randall, bu görüntülerin ülkenin en büyük otobanlarından birinde Massachusetts civarında çekildiğini belirtti. Randall aracın 90-95 kilometrelik bir hızla ilerlediğini düşündüğünü belirtti.

Randall her ne kadar yetkilileri aramasa da eyalet polisi videonun farkında olduklarını açıkladı.

Tesla sözcüsü, sürücü takip sisteminin devamlı surette uyarıda bulunduğunu belirtiyor. 

Tesla otopilot özelliği bulunsa bile sürücülerden tetikte olmalarını talep ediyor. Ancak sürücülerin Tesla araçlarında uyurken yakalandığı videolar giderek artıyor. 

Daha önce de Los Angeles’ta otopilot aktifken direksiyon başında uyuyan ve oldukça hızlı giden bir sürücü daha kameralara yakalanmıştı. 

<< Önceki Haber Şoför ve yolcu uykuda, hız 90 Km! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER