Soğuk havada yüzme şenliği düzenlendi


Kayseri Bünyan Belediyesi ve Bünyan Dostlar Grubu tarafından 'Bünyan 5. Kış Yüzme Şenliği' düzenlendi. Yaklaşık 300 doğaseverin katıldığı şenlikte 30 amatör yüzücü, eksi 6 derece hava sıcaklığında suya girip kıyasıya yarıştı.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Bünyan Kış Yüzme Şenliği'ne Ankara, Zonguldak, Mersin, Kırşehir ve Kayseri olmak üzere 5 farklı ilden yaklaşık 300 doğasever katıldı. İlk olarak Bünyan Belediyesi'nin verdiği sabah kahvaltısına katılan ekip, ardından Bünyan Hidroelektrik Santrali'ni gezerek yaklaşık iki saatlik doğa yürüyüşü yaptı. Sonrasında yarışmanın gerçekleştirileceği Pınarbaşı göletine geldi. Pınarbaşı Göleti'nde gerçekleşen yarışmaya katılan 30 amatör yüzücü, 'Bayanlar Yüzme', 'Erkekler Atlayış' ve 'Erkekler Yüzme' olmak üzere 3 kategoride yarıştı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Bünyan Kaymakamı Cihat Koç'un katılımıyla gerçekleşen yarışma 1,5 saat sürdü. Katılımdan mutlu olduklarını ve ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı bir organizasyon yapacaklarını ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Bu yıl 5'incisini düzenlemiş olduğumuz Bünyan Dostları Girişim Grubu'nun yüzme yarışlarına gerek ülkemizin farklı kesimlerinden gerekse yurt dışından katılım olmuştur. Bundan sonra da uluslararası bir yarışma organizasyonu yapacağız." dedi.

Başkan Gülcüoğlu, hava şartlarına rağmen yarışmaya katılan yarışmacıları tebrik ederek, "Hava oldukça soğuk ve aşırı rüzgar var. Buna rağmen hanımefendiler ve beyefendiler havaya aldırış etmeden suya girdiler. Bu da bizim insanımızın enerjik bir yapısı olduğunun göstergesidir. Bundan sonraki organizasyonlarımızı çok daha profesyonel, çok daha geniş katılımlı bir şekilde yapacağız. 3 farklı ilden misafirlerimiz geldi. Ben onlara da hoş geldiniz demek istiyorum. İlerleyen zamanlarda düzenleyeceğimiz organizasyonlarda görüşmek dileğiyle." şeklinde konuştu.

Bünyan Kaymakamı Cihat Koç da yoğun katılımdan memnun olduklarını belirterek, "İlçemizin tanıtımı adına bu organizasyona imza atan ve uzak yakın demenden katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bünyan Dostları Grubu Başkanı Şener Serim ,rekor bir katılıma imza attıklarını vurgulayarak, "5 yıldır yaptığımız Bünyan Kış Yüzme Şenliği'nin 5'incisini rekor bir katılımla yapıyoruz. 300'ün üzerinde katılım var. Zonguldak, Mersin, Ankara ve Kırşehir'den gelen misafirlerimize de Kayseri'yi tanıtma fırsatı bulduk. Suyumuzun sıcaklığı yaz kış hiç değişmez. 17 derece şuan, biz eksi 6 derecede üşüyoruz ama su daha sıcak. Programda emeği geçen desteklerini esirgemeyen, bize her türlü desteği sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Yarışlar sonrası katılımcılara cesaret madalyası ve katılım sertifikası verildi. Vatandaşlara Bünyan Belediyesi'nce yemek ve çay ikramında bulunuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Soğuk havada yüzme şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER