Soğuk ve yağmur geçirmeyen kıyafetlerde kanserojen şüphesi


Çevre Örgütü Greenpeace, kullandığımız gündelik kıyafetlerin zehir saçtığını ortaya koydu. Kullanılan kıyafetlerden pantolon, ceket ve hatta çanta ile sırt çantalarının yanı sıra uyku tulumlarının zehir saçtığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada önceleri sadece kar kıyafetlerinde ve kış mevsiminde kısa bir zaman için kullanılan bu ürünlerin artık gündelik hayatımıza da girdiği vurgulandı. Özellikle kar ceketlerine benzer sağlam ceketlerin hemen herkes tarafından tercih edilmesi ile birlikte zehir saçan kıyafetler de günlük kullanılır hale geldi. Bu ürünler sağlamlığı, yağmur ve rüzgar geçirmez olmaları dolayısıyla da tüketicinin tercihi durumundalar. Fakat tüketicinin tamd a bu noktada bilmesi gereken bilgi ancak yeni olarak ortaya çıktı. Bu ürünlerin yapımında çevreyi ve sağlığı tehdit eden kimyasallar kullanılıyor.

Greenpeace toplam 19 ülkede yaptığı araştırmada 40 üründen sadece dört tanesinde zararlı kimyasalların kullanılmadığını belirledi. Halkın bildiğinin tersine zehir saçan kıyafetler sadece 'ucuz' ürünler değil. Halk arasında çokça bilinen ismi meşhur markaların neredeyse tamamında aynı zehirlerin bulunduğu kesinleşti.

Bu ürünler reklamlarında soğuk ve yağmur geçirmemekle tanıtılırken araştırma sonucuna göre ise bu özellik tamamen kimyasal katkıların etkisi ile oluyor. Kullanılan kimyasallar sayesinde yağmur sularının damlacık haline dönüştürülüp dışarı atılması sağlanıyor. Böylece kir tutmama özelliği ortaya çıkıyor. Fakat daha sonra ceket üzerindeki damlacıklar kuruyarak zehirli kimyasallarla birlikte iç kısımlara kadar sızıyor. Böylece kişinin kanser olmasına kadar yol açabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Soğuk ve yağmur geçirmeyen kıyafetlerde kanserojen şüphesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER