Soğuktan bebekleri donan Suriyeli aile: Iısınmak için elbiselerimizi bile yaktık


Ülkelerinde çıkan iç savaştan sonra Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı dramlar yürek burkuyor. IŞİD teröründen kaçarak 3 yıl önce Cizre'ye yerleşen ve Cizre'de çıkan olaylar nedeniyle Batman'a geçen Suriyeli ailenin kaldığı çadırda geçtiğimiz gün 4 aylık bebekleri soğuktan donarak öldü. Baba Ayd Hıdır Ali, çadırda ısınmak için elbiselerini dahi yaktıklarını, fakat yavrusunu donmaktan koruyamadığı için içinin yandığını söyledi.

Batman'da soğuktan donarak ölen Suriyeli bebeğin anne ve babası yaşadıkları dramı anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Suriyeli aile, 3 yıl önce Suriye'nin Haseki kentinden terör örgütü IŞİD'den kaçarak Şırnak'ın Cizre ilçesine yerleşti. Suriyeli Ayd Hıdır Ali, burada ailesi ile beraber bir ev kiralayarak yaşamını sürdürmeye çalıştı. Bir binanın temizlik işinde çalışan Ali, Cizre'de yaşanan olaylardan dolayı ilçeyi terk ederek Batman'a yerleşti.
Balpınar Beldesinde kurdukları çadırda hayat mücadelesi veren aile kar yağışının ardından zorlu günler geçirmeye başladı. Suriyeli ailenin iki çocuklarından biri olan 4 aylık Faris Hıdır Ali, soğuk hava nedeniyle çadırda donarak hayatını kaybetti.

'KENDİMDEN BİR PARÇA KAYBETTİM. YÜREĞİM YANIYOR'

Yaşadıklarını Kürtçe anlatan acılı baba Ayd Hıdır Ali, Suriye'de IŞİD'den kaçtıklarını ve daha sonra Şırnak'ın Cizre ilçesine yerleştiklerini anlattı. Cizre'de çıkan olaylar nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Ali, "4 aydır Batman'da yaşıyorum. Hurda toplayarak geçimimi sağlıyorum. Maddi durumun çok kötü. Zor durumdayım. Buraya geldiğimizden beri insanlar bizi çingene sanıp selam bile vermedi. Çocuğumu kaybettikten sonra kim olduğumuzu ve nereden geldiğimiz öğrendiler. Bu durumdan sonra bize yardım etmeye başladır. Ama olan benim çocuğuma oldu. Kendimden bir parça kaybettim. Yüreğim yanıyor." dedi.

'BİR YAVRUMU KAYBETTİM BARİ DİĞERİ SOĞUKTAN ÖLMESİN'

Çadırın soğuk olduğunu dile getiren Ali, "Hava gerçekten çok soğuk, bundan dolayı elbiselerimizi yakacak olarak kullandık. Çadır çok soğuk bu çocuğumun da soğuktan ölmesinden korkuyorum. Ben tek değil burada yaşayan 16 aile zor durumda. Yağan kar bizim hayatımızı daha da zorlaştırdı. Her gün Allah'a dua ediyoruz." diye konuştu.

'YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA YAKALANDIK'

Cizre'deki olaylardan dolayı Batman'a yerleşmek zorunda kaldığını anlatan Ali, "Yağmurdan kaçarken doluya yakalandık. Burada 4 aylık bebeğimi kaybettim. Bundan daha acı ne olabilir ki? Sabah kalktım bebeğimi direk hastaneye götürdüm. Burada yapılan müdahaleye rağmen bebeğim kurtulmadı. Kendi elimle mezara götürdüm. Mahallenin imamı gelip namaz kıldırdı, oğlumu toprağa verdim. Allah bizim için böyle istedi. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Soğuktan bebekleri donan Suriyeli aile: Iısınmak için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER