Şok iddia: İfadeyi ver kurtul

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sözde ‘paralel yapılanma' iddialarıyla ilgili görülen davada, Konya KOM şubede görevli polis memuru Zeki Çiftçi hakkında sanık polislere kumpas kurduğu iddiası ile suç duyurusu yapıldı. Suç uydurmak, iftira atmak ve adil yargılamayı etkilemek için ifadeye çağrılan şahısları, polisler aleyhine ifade vermeye zorladığı ileri sürülen Çiftçi'nin “Bizim işimiz polislerle seninle değil, ifadeyi ver kurtul" şeklinde baskıda bulunduğu belirtildi.

Şok iddia: İfadeyi ver kurtul

SUÇ OLUŞTURMA GİRİŞİMİ

Suç duyurusunda, Çiftçi'nin hem adli hem idari soruşturma aşamalarının seyir ve içeriğini değiştirmek için aktif rol aldığına dikkat çekilerek “Sanık durumunda olan Adem Aydoğdu yaptığı savunmada, Zeki Çiftçi isimli polis memurunun ifadesini alırken ‘Bizim seninle işimiz yok. Bizim işimiz polislerle' dediğini ifade etmiştir. Bu beyan açıkça planlı olarak polislere yönelik bir suç oluşturmaya çalışıldığını ortaya koymaktadır” denildi. Dilekçede sanık Abdullah Yıldırım'ın ifadeleri de hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Kendisinin KOM şubeye ifade için götürüldüğü sırada Çiftçi'nin ‘Özaşık aleyhine ifade vermezseniz buradan çıkamazsınız' dediğini aktarmıştır. Yıldırım, Özaşık aleyhine ifade vermeyi kabul etmemesi üzerine kendisinin saatlerce Konya KOM Şube'de gerekçesiz olarak bekletildiğini ifade etmiştir. Bu şekilde nezarette tutulması, Yıldırım'ın müdafisi gelmesi ile son bulmuştur.”

TAHLiYE OLUNCA POLiSLERi SUÇLADI

Konya'da görev yapan polislerin yargılanmasına neden olan Nusret Argun, 2008'de devleti 350 milyon TL zarara uğrattığı gerekçesi ile tutuklanmış ve 170 yıl hapis cezası almıştı. 17-25 Aralık sürecinden sonra tahliye olan Argun, yolsuzluk yaptığı için kendisine operasyon yapan polislerden şikâyetçi olmuştu.

Özgür Düşünce


Anadolu Atayün'ün avukatından kumpası özetleyen flaş sözler | Samanyolu Haber

<< Önceki Haber Şok iddia: İfadeyi ver kurtul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER