Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de bilanço artıyor


Şırnak'ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 1 haftayı geride bıraktı. Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahalleleri şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Tanklardan yapılan top atışlarından dolayı birçok ev kullanılamaz hale geldi. Yaşanan çatışmalardan şu ana kadar 2 asker şehit olurken, 1 doğmamış bebekle birlikte 5 vatandaş da hayatını kaybetti.

Cizre ve Silopi'de devam eden sokağa çıkma yasağı 7. gününe girdi. Polis Özel Harekatı ve Jandarma Özel Harekat'ın yanı sıra korucularında katıldığı operasyonlar devam ediyor. Yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyonu 2 tuğgeneral komuta ediyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Şırnak'a gelip operasyonları yerinde takip etti.

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Tanklar şehre inerek kazılan hendek ve barikatlara ateş ediyor. Yapılan atışlardan sonra evlerde dumanlar yükselirken top atışlarının bazı evlere isabet ettiği bildirildi. Şu ana kadar çatışmaların en yoğun yaşandığı mahalle, Yafes Mahallesi olurken atılan top atışlarından dolayı birçok ev kullanılamaz hale geldi. Sabahlara kadar devam eden çatışmalar yüzünden bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar bodrum katı ve banyo gibi yerlerde yatıyor. Çatışmaların devam ettiği Nur mahallesinde ise elektrikler kesik olduğu için ısınma ve su problemleri baş gösteriyor.

Devam eden çatışmalarda şu ana kadar Cizre'de 2 asker şehit oldu, biri doğmamış bebek olmak üzere 5 vatandaş da hayatını kaybetti. 2 çocuk annesi Hediye Şen (30) kurşunların hedefi olurken, 15 yaşındaki İbrahim Akhan'in yaşadığı eve top mermisi isabet etti. PTT Kargo Şoförü Yılmaz Erz (42) ve 3 çocuk babası Doğan Aslan'ın da (24) çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gece abdest almaya giderken sırtından vurulan 75 yaşındaki Selahattin Bozkurt'un cansız bedenine saatlerce yaklaşılamadı. Saatler sonra komşuları tarafından merdivenden kaldırılan Bozkurt'un cenazesi ancak sonraki gün hastane morguna kaldırıldı. 7 aylık hamile Güler Yamalak ( 32) ise karnından vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Güler'in durumunun iyiye gittiğini ancak çocuğunun alındığı belirtildi.

Öğretmenlerin şehri terk etmesi ve okulların kapalı olması sebebiyle eğitimde durmuş durumda. Cizre'de 45 bin Silopi'de ise 43 bin öğrenci okula gidemiyor. Eğitimin en çok ihtiyaç duyulduğu bölgede öğrenciler, sürekli yaşanan patlamalardan dolayı bomba fobisi taşıyor.

Cizre genelinde silah ve patlama sesleri yükselirken, hükümet kanadından operasyonların kararlılıkla devam edeceği mesajı verildi. Çatışmalarda kullanılan ağır silahlar ve patlatılan bombalardan dolayı sivil kaybının artmasından endişe ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de bilanço... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER