7 gündür sokağa çıkmanın yasak olduğu Cizre'de büyük dram

Zaman Gazetesi Diyarbakır temsilcisi Aziz İstegün, 7 gündür sokağa çıkma yasağının yaşandığı Şırnak’ın Cizre ilçesindeki dramı anlattı. İlçeye giriş çıkışların yasak olduğunu belirten İstegün, Cizre’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

7 gündür sokağa çıkmanın yasak olduğu Cizre'de büyük dram

Şırnak'ın  Cizre ilçesinde çıkan olaylardan dolayı geçtiğimiz hafta Cuma günü saat 20:00’den bu yana sokağa çıkma yasağı yaşanıyor. İlçeye giriş çıkışlar da yasak. Elektrik ve suyun olmadığı ilçede GSM operatörleri de çalışmıyor.  İlçe halkının büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Zaman Gazetesi Diyarbakır temsilcisi Aziz İstegün, Samanyolu Haber'e bölgede yaşanan dramı anlattı.

“ELEKTRİK, SU YOK, HASTANEYE GİDEMİYORLAR”

İlçe halkının elektrik, su, sağlık gibi bir çok hizmetten faydalanamadığını söyleyen Aziz İstegün, Cizre'de yaşanan sıkıntıları  şöyle anlattı:    

"7 gündür insanlar evlerinden çıkamıyor. sağlık hizmeti alamıyorlar, telefonlar kesik, elektrik yok, su yok ve büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Sokağa çıktığınızda çatışmalar var ve her an vurulma tehlikesi ile karşı karşıyasınız. Dün Nur Mahallesin’de 80 yaşında yaşlı  bir amcanın acilen hastaneye götürülmesi gerekiyordu. 6 saat ambulans beklendi ama ambulans gelmedi. Bu insan hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki bir kız çocuğu evinin önünde oynarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybetmişti. Aile kızlarının cesedini evdeki derin dondurucuya koymuş ve 3 gün boyunca kızlarının cesediyle aynı evde yaşamak zorunda kalmışlardı. Bu vicdani ve insani yönden kabul edilebilir bir durum değil. Bu acıyı görmek lazım.”



“BABA FERYAT ETTİ: KIZIM FELÇ DURUMUNDA”

İlçede cep telefonu alt yapısı olmadığını belirten İstegün, insanların sabit telefonlarla basın mensuplarına ulaşarak yardım istediğini söyledi.

Aziz İstegün, “Diyaliz ve böbrek hastaları var. 7 gündür diyalize gidemiyorlar. İnsanlar yaşadıkları bu zor durumu duyurmak için basın mensuplarına ulaşmaya çalışıyor. Bugün biri aradı. Kızım diyaliz hastası, diyalize götüremiyorum şu anda felç durumunda dedi ve feryat etti. Bunu görmek lazım, burada büyük bir insanlık dramı var.” dedi. 



“20 KİŞİ İŞYERİNDE MAHSUR KALDI”

İstegün, “3-5 saat değil 7 gündür. ilçeye giriş çıkış yok. Yardım götüremiyorsunuz. Akrabalarınızın yanına gidemiyorsunuz. Bu sokağa çıkma yasağının ötesinde bir durum. 20 kişi Konak Mahallesi’ndeki bir işyerinde mahsur kaldı. Evlerine gidemiyorlar.” dedi.



BAKAN ALTINOK YARDIM YAPILIYOR DİYOR AMA...
İçişleri Bakanı Selami Altınok “Operasyonların başladığı ilk andan itibaren, Cizre halkına Valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, sağlık hizmetleri için gereken tedbirler ortaya konmaktadır.”dedi. Aziz İstegün, “İçişleri Bakanı’nın sözlerinin doğru olmasını temenni ederdim. Cizre halkı da bakanın bahsettiği yardımların nerelere dağıtıldığını merak ediyordur. Buradaki insanlar feryat halindeler. Nur, Cudi, Yafes mahallelerinde bugüne kadar yardımlara şahit olunmadı.” ifadelerini kullandı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 7 gündür sokağa çıkmanın yasak olduğu Cizre'de büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER