Sokağa çıkma yasakları Yüksekova'da protesto edildi

Sokağa çıkma yasakları Yüksekova'da protesto edildi

Nusaybin, Cizre ve Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasakları Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Halkların Demokratik Partisi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Yürüyüşe, Hakkari HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP İlçe Teşkilatı ve binlerce vatandaş katıldı. Halkların Demokratik Partisi İlçe binası önünde bir araya gelen kalabalık buradan Cengiz Topel Caddesine doğru yürüyüşe geçti.

Hakkari HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, son dönemde gerçekleştirilen sokağa çıkma yasakları insan hakları ihlallerinin en ağır şekilde sonuçlandığı uygulamalar olduğunu söyledi. Zeydan, " Bir musibet bin nasihatten iyidir' diye bir atasözü vardır. Bu söz tam şuan sürdürülen politikalar için geçerli olan bir sözdür. Şuan AKP'nin denediği Kürt halkı üzerindeki katliamvari uygulamalar geçmişte devlet tarafından çok uygulandı. 40-50 bin insanımızın canına mal oldu, ama bu tarz katliamcı yaklaşımların bu sorunu çözmediği, sorunu daha da derinleştirdiği, insanların halkların Türkiye'ye karşı olan saygısını daha fazla yitirmesine sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle hükümetin şimdi uyguladığı sokağa çıkma yasakları, olağanüstü hal dönemlerini aratmayacak tarzdadır. Özellikle Kürtler üzerinde çok acımasızca saldırılar ve katliamlar gerçekleştirmektedir. Bu tür saldırılar bu sorunu çözmez, bu sorunun çözümü demokratik siyasettir." şeklinde konuştu.

Zeydan, sözlerini şöyle tamamladı: "Zaten AKP geçmişteki 30-40 yıllık savaş sürecinin bu işi çözemeyeceğini bildiği için Abdullah Öcalan'la masaya oturdu. Üç sene de iyi bir şekilde de yürüdü. Tam sonuç alınacakken bu masa Cumhurbaşkanı tarafından devrildi. Biz biran önce Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasını ve sorunun demokratik siyaset yoluyla çözülmesinden yanayız."

HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikri Turgut da "Birlik beraberliği, barışı, demokrasiyi ve rahat bir hayatı yaşamak isteyen Kürt halkı AKP hükümeti ve AKP polisi tarafından katlediliyor. Kürt halkına bu katliamları alçakça protesto ve lanet ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasından sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasakları Yüksekova'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER