Sokak köpekleri OSB'yi mesken tuttu

Sokak köpekleri OSB'yi mesken tuttu

Afyonkarahisar'da kesimhane, sucuk dolum tesisleriyle birlikte etrafında besihanelerin bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi(OSB), adeta köpeklerin istilasını uğradı. Akşam, saatlerinde sürüler halinde gezen köpekler, vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar belediyenin çözüm bulmasını isterken, belediyeler de yasa gereği ancak kısırlaştırıp, aşısını yaparak geri salıvermekten başka ellerinden bir şey gelmediğini belirtiyor.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, OSB'de devam eden asfalt ve parke yol çalışmalarını yerinde inceledi. OSB Başkanı Bekir Yeşilay ve üyeler tarafından karşılanan Çoban, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu sırada bazı iş yeri sahipleri tarafından sürüler halinde dolaşan başıboş köpeklerin durumu gündeme getirildi.

Vatandaşlar sanayinde yürümeye korktuklarını belirterek belediyenin bu konuda çalışma yapmasını talep etti. Başıboş köpeklerin barınaklara alınmasını talep eden iş yeri sahipleri, tedirgin olduklarını, zaman zaman köpeklerin saldırısına maruz kaldıklarını kaydetti.

"BELEDİYE OLARAK YAPACAĞIZ BİR ŞEY YOK"

Burhanettin Çoban, sokak köpekleriyle ilgili şikayetlerin haklı bir talep olduğunu, ancak kısırlaştırmanın dışından yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Çoban, "Ancak kendinin hayvan sever olarak addeden çok az bir kesim insanın talebi üzerine bir kanun çıkmıştır. Kanun gereği; belediyeler isterlerse sokaklarda ki köpekleri barınaklara alır bu barınaklar da köpekleri kısırlaştırma işlemine tabi tutar. Bundan sonra aşılarını yapar sonrasında 15 gün veya bir ay iyileşme sürecine kadar burada bakar, baktıktan sonra da köpekleri aldıkları yere bırakmak zorundadırlar." dedi.

Sokak köpeklerini alıp hayvan barınağında tutamadıklarını ifade eden Çoban, şöyle devam etti: "Yasal mevzuat gereği ne yapılması gerekir diye sorulacak olursanız; Toplanan hayvanları, hayvan barınaklarımızda yine kısırlaştırma işlemine tabi tutalım, aşılarını yapalım ancak, bunları aldığımız ortama tekrar bırakmayalım. Yasanın mutlaka değişmesi gerekiyor. Biliyorsunuz geçenlerde Nazilli Belediye Başkanı kendi evindeki köpeği severken, okşarken köpek sahibine saldırdı. Yani hiçbir köpeğin yoldan geçen bir kişiye veya sahibine saldırmayacağına dair bir garantimiz yok. Dolayısıyla biz elbette köpeklerin haklarını, hukuklarını koruyalım. Ancak, barınaklarımıza alalım ölünceye kadar bunları en güzel şartlarda yedirelim, içirelim ve bakalım." CİHAN
<< Önceki Haber Sokak köpekleri OSB'yi mesken tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER