Soma’da maden ocağında göçük: Ölü ve yaralılar var

Manisa'nın Soma ilçesinde Mates firmasına ait yer üstü maden ocağında saat 21.00 sıralarında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte 1 maden işçisi hayatını kaybederken 3 işçi ise yaralandı.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre saat 21.00 sularında Manisa’nın Soma ilçesi Darkale bölgesinde faaliyette bulunan Mates firmasına ait yer üstü maden ocağında göçük meydana geldi.

Göçükte 4 işçi toprak altında kaldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirildi. Toprak altında kalan işçilerden 3’ü diğer işçiler ve iş makineleri yardımıyla çıkarılırken, 1’i de itfaiye ekiplerince çıkartıldı.

Göçükten sağ olarak kurtarılan 3 işçi, M. Ş., M.A. ve U.T.’nin Soma Devlet Hastanesine sevk edildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Toprak altında kalan işçi F.A. ise hayatını kaybetti.

Yaşanan olayla ilgili Manisa Valiliği’nin yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Soma İlçesi Sarıkaya Mahallesinde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir.”
<< Önceki Haber Soma’da maden ocağında göçük: Ölü ve yaralılar var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER