Soma'da Maden şehitleri anısına yapılan okul açıldı

Soma'da Maden şehitleri anısına yapılan okul açıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde geçtiğimiz yıl 13 Mayıs tarihinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin anısına Demirören Grubu tarafından sözü verilen 2 okul tamamlanarak açılışı gerçekleşti.

Faciadan sonra ilçeye iş adamı Erdoğan Demirören tarafından 1 milyon 350 bin lira maliyetle Cenkyeri Mahallesi'ne yapılan 3 derslikli 'Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu' ve 12 derslikli 'Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu' düzenlenen törenle açıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanısıra, Demirören Ailesi adına Yıldırım Demirören, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahatin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, öğrenciler, veliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Soma'da geçtiğimiz yıl çok büyük bir acı yaşadık. Yüreklerimizi dağladı. Bizim milletimizde bir özellik var. Acıları paylaşıyoruz. Tek bir yürek olduk acıları paylaştık. Geleceğimizin teminatı bu yavrular. Onlarla gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'yi size emanet edeceğiz. Büyük Türkiye için geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Sizlerden büyük hizmetler başarılar bekliyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı bu yavrular. Onların gözlerindeki ışığı görünce gerçekten bende büyük gurur duydum. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldırım Demirören ise, "Soma maden faciası sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın yüreğini yakan, hepimizi acıya boğan, benzeri görülmemiş bir felaketti. Aradan geçen bir yılda yapılan pek çok çalışmaya rağmen bu acının hala taze olduğunu görebiliyoruz. Yaraların sarılmasının zaman alacağını da biliyoruz. Elbette üzüntümüz ne kadar derin olsa da sizin yaşadığınız acıya yaklaşmamızın mümkün olmadığının bilincindeyiz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Bize düşen en büyük görev de geleceğe bir ateş yakmak. Bu amaçla bugün iki okulun açılışını yapıyoruz. Demirören Ailesi olarak her zaman eğitimi ülkemizin öncelikli meselesi olarak gördük. Yeni Türkiye'nin en öncelikli meselesinin eğitim olacağına inanıyoruz. Bugüne dek Demirören ailesi olarak yaptırdığımız 33 okulla ülkemizin 7 farklı şehrin eğitim ihtiyacına katkıda bulunmaya çalıştık. Bugün burada açılışını yaptığımız okullarla Soma'nın geleceğine bir ışık yakabildiysek ne mutlu bize." dedi.

Vali Erdoğan Bektaş da, "İlçemizin insanının tamamının hayırseverlerin katkılarını gördük. Demirören ailesine katkıları için bize ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın geleceği adına güzel bir hizmete vesile oldular." dedi.

Bakan Eroğlu, açılış töreninde iş adamı Erdoğan Demirören adına Yıldırım Demirören'e eğitime katkılarından dolayı bir teşekkür ederek, madenci plaketi takdim etti. Okulun açılış kurdelesi kesilerek, ardından Bakan Eroğlu ve katılanlarla birlikte okul sınıflarını gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Soma'da Maden şehitleri anısına yapılan okul açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER