Soma davasında bugün şehit madencilerin yakınları dinlenecek


Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının yedinci celsesi başladı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bugün, şehit madencilerin aileleri ve yakınları dinlenecek.

Duruşma başlamadan önce İzmir'deki Aliağa Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan sekiz sanık, jandarma ve polis eşliğinde getirildi. Sanıklar ve madenci aileleri, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Soma, Kırkağaç, Bergama, Kınık ve Savaştepe'den gelen madenci yakınlarının üstü, salonun ilerisinde hazırlanan polis noktasında arandı. Duruşmanın, 25 Aralık 2015'te ara karar verilerek ertelenmesi bekleniyor.

SOMA FACİASI

Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde, Soma Kömürleri İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında 13 Mayıs 2014 günü saat 15.00 sıralarında başlayan yangında, 420 metre derinlikte ve 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla dolmuş, 301 madenci şehit olmuş, 162 madenci kurtarılmıştı. Vakayla ilgili soruşturma sonucunda açılan davada tutuklu sekiz sanık "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Tutuksuz 38 sanık hakkında ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bunlardan 25'i hakkında, bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar arttırılarak uygulanması talep ediliyor.

Davanın tutukları sanıkları Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Ertan Ersoy ile emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. CİHAN
<< Önceki Haber Soma davasında bugün şehit madencilerin yakınları dinlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER