Soma faciası ceza davasında tanık işçiler dinleniyor


Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili davaya, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Altısı tutuklu 46 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında, tanık işçiler ifade veriyor.

İlk olarak, seyyar sensör kullanıcısı Osman Ertunç dinlendi. Facianın yaşandığı ocakta çalıştığını, güvenlik amaçlı seyyar sensör kullandığını belirten Ertunç, "Eğer değerlerde anormal bir durum görürsem, amirlerime haber verirdim. Onların verdiği talimat doğrultusunda hareket ederdik." dedi.
Mahkeme başkanının sensörlere ait değerleri hatırlatması üzerine, yüksek değerler olduğu zamanlarda sensörü kendisinin kullanmadığını, böyle kayıt yaptığını da bilmediğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme başkanı, Ertunç'un çalıştığı vardiyadaki yüksek değerleri tek tek okudu. Faci günü ve daha sonra ocak içinde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Osman Ertunç, kendisinin bir ihmali ve kastı olmadığını söyledi. Sorular üzerine, kalibrasyon değerleri hakkında bilgisi olmadığını belirtti. Tanık Ertunç, güvenlik amaçlı kullandığı seyyar sensörün, kalibrasyon değerlerini ve kayıt yaptığını bilmediğini beyan etti. Ertunç'un, "Ocakta güvenlik için önlemler alındı." sözüne, madenci yakınları isyan etti; "Onun için mi 301 kişi öldü?" diye tepki gösterdiler.

Duruşmaya, tanıkların dinlenmesiyle devam ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Soma faciası ceza davasında tanık işçiler dinleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER