Soma maden kazası ceza davasının beşinci duruşması yarın


Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın ceza davasının beşinci duruşması yarın başlayacak. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, şahitlerin dinleneceği duruşmanın iki hafta sürmesi bekleniyor.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağında meydana gelen facianın ceza davasının beşinci duruşmasının yarın yapılacağını bildirdi. Bu duruşmada da facianın yaşandığı madende o sırada çalışan madencilerin, görgü şahitlerinin ve mağdurların ifadelerinin alınmaya devam edileceğini söyledi. Geçen duruşmalarda mahkeme heyetinin üniversitelerden istediği bilirkişi yazılarının birçoğunun geldiğini kaydeden Baro Başkanı Arslan, "Mahkeme, değişik üniversitelere bu konuyla ilgili müzekkereler yazmıştı. Bunların içinden, gelen cevaplara göre Ağır Ceza Mahkemesi, bir bilirkişi heyeti oluşturacak. Mağdur ve tanık ifadeleri tamamlandıktan sonra kusur yönünden bilirkişiye gidilecek." dedi.

Facianın ardından başlatılan adli soruşturma sonucunda açılan davada olası kasıtla öldürme, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçlarından 301 kez 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in de aralarında bulunduğu toplam 46 sanık yargılanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Soma maden kazası ceza davasının beşinci duruşması yarın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER