Soma maden ocağına görevlendirilen işçiler tepki gösterdi


Amasya'da faaliyet gösteren Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde çalışan 233 maden işçinin evlerine gönderilen tebligatla Manisa Işıklar Maden Ocağı'nda işbaşı yapmaları gerektiği talimatı, çalışanların tepkisini çekti.

Soma Kömür İşletmeleri bünyesinde bulunan Gürmin Enerji ve Madencilik, Merzifon ilçesinde bulunan Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'ni 1 Mayıs 2013 tarihi itibariyle 35 yıllığına redövans karşılığında kiralamıştı. Aradan çok geçmeden çalışmalarını yavaşlatan Gürmin Enerji ve Madencilik, Yeni Çeltek Maden Ocağı'nda çalışan işçilerin evlerine tebligat gönderdi. Maden işçilerinin evlerine gönderilen tebligatta, uzunca bir süredir üretim yapamadığını gerekçe gösteren şirket, bu nedenle çalışanların en kısa sürede Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Işıklar Maden Ocağı'nda işbaşı yapmaları içeriyor.

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi Başkanı Hakan Çatal, durumu protesto eden maden çalışanlarını ziyaret etti.

Maden işçilerini hepsinin kendisine göre özel durumları olduğunu kaydeden Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi Başkanı Hakan Çatal, "Madencilerin hastası olan var, çocuğu rahatsız olan var. Aslında bizim sürecimiz grev aşamasındaydı. Sözleşme bitmek üzere iken anlaşamadık ama resmi olarak bu gün başlattık. Resmi olarak işe devam ediyoruz ama artık yavaş yavaş dertlerimizi insanlara duyurmaya başladık." dedi.

'ÇALIŞANLARA YAPILANLAR İNSANIN ONURU İLE BAĞDAŞMIYOR'

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ise çalışanlara yapılanın, insanın onuru ile bağdaşmayan bir durum olduğunu kaydetti. Yapılanları hukukun da kabul etmediğini belirten Tuncer, "Buradaki arkadaşlar her ne kadar geçici çalıştıklarına dair tebligat almışsalar da bu arkadaşların hiç biri Soma'da çalışmamış. Yeni Çeltek'te işe başlayıp buradan da emekli olmayı planlayan ve ona göre de hayatını kuran ve hayatını burada çalışmak üzere ailesi ile planlayan burada ikamet eden kişiler. Bu çalışanlar geçici süre ile diye ismi geçse de sürekli burada çalışan insanlar. Bu konuyla ilgili şirket yetkilileriyle görüşeceğiz. Bu konuyu genel başkanımızla da görüşeceğim. İnşallah sonucu iyi olur diyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Soma maden ocağına görevlendirilen işçiler tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER