Somalı madenci çocuklarının çektikleri fotoğraflardan sergi açıldı


MANİSA (CİHAN)- Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında, 301 madencinin yaşamını kaybetmesinin ardından, Psikososyal Koordinasyon Merkezi tarafından, amatör ve profesyonel fotoğrafçıdan "Soma'da Çocuk Olmak" projesi kapsamında fotoğrafçılık eğitimini alan madenci çocukların çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı.

Serginin açılışına, Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Manisa İl Müdürü Murat Konan, İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem ile şehit madenci eşleri ve çocuklar katıldı. Açılışta konuşan Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, "301 madencimizi şehit verdik. Özellikle bu maden faciasının ilçede oluşturduğu yaraları azaltmak, çocuklara fotoğrafçılık hobisini yaratmak amacıyla Fotoğraf Gönüllüleri ile birlikte fotoğrafçılık kursu başladı. 14-17 yaş arasında 74 çocuğumuz 5 hafta eğitim aldı. Çocuklarımız aldıkları 5 haftalık teorik ve pratik eğitimin ardından geçen ay İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi'nde fotoğraflarını sergilediler. İlçemizi çok güzel temsil ettiler. Onlarla gurur duyduk çok mutlu olduk. Çocuklar bizim geleceğimiz, onları en güzel şekilde eğitmek hepimizin ortak arzusu. Bu kapsamda bu projeyi başlatan çocuklarımızın yaralarını saran İstanbul'dan gelen fotoğraf gönüllülerine, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz." dedi.

Gerçekleşen projenin koordinatörlüğünü yapan eğitimci Aysun Hürol, "Bizler buraya, İstanbul'dan geldik. Yaşanan bu Soma maden kazasından sonra buradaki çocuklarımızla ilgili bir çalışma yapalım istedik. Çünkü bizler amatör fotoğrafçılarız. Bu durumdan dolayı çocukların zamanını doldurmak biraz da olsa yaşadıkları ortamdan bir nebze olsun, sıyırmak adına böyle bir birlikteliğe girebilirmiyiz diye onun alt yapısını oluşturalım dedik.18 Ekim'den beri, Soma'da çalışmalarımızı yaptık. Son olarak bunun meyveleri alarak bugün burada çok gururluyuz ki sergimizi açtık. Sergimizde, Soma'da çocuk olmak nasıl bir şeydir o gözle, Soma nasıldır bize anlatmaya çalıştılar." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Somalı madenci çocuklarının çektikleri fotoğraflardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER