Somali'de intihar saldırısı: Can kayıplarının olduğunu duyuruldu

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir restoranın önünde bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendiği, saldırıda can kayıplarının olduğu belirtilirken, Türkiye Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada ise saldırıda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

SHABER3.COM

sol.org.tr'de yer alan habere göre Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir restoranın önünde bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da liman yakınlarındaki işlek bir cadde üzerinde bulunan restoranın önünde bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi.

Somali devlet radyosu saldırıda can kayıplarının olduğunu duyurdu. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Türkiye Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada ise saldırıda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yerel medyanın aktardığına göre Cuma günü akşam saatlerinde Luul Yemeni adlı restoranın önüne hızla gelen bir araç infilak etti, patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.

Bölge polis kordonu altına alınırken, henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Eş-Şebab adlı cihatçı grup Somali'de son dönemde çok sayıda bombalı saldırı düzenlemişti.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da 20'den fazla kişinin ölümüne neden olan bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Mogadişu Limanı yakınlarında bir restoranda bugün akşam saatlerinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen terör saldırısında aralarında Somali güvenlik güçlerinin de bulunduğu 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. Kardeş Somali halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Terörle mücadelede dost ve kardeş Somali halkının yanında durmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz".

<< Önceki Haber Somali'de intihar saldırısı: Can kayıplarının olduğunu... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER