Somalili bakan: Emanetinize sahip çıkamadık, bizi affedin

Şehit öğretmenin eşini ziyaret eden Somalili bakan: Emanetinize sahip çıkamadık, bizi affedin. Somali’nin başkenti Mogadişu’da okul servisine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Türk okulu öğretmeni Hıdır Çalka’nın eşi Atiye Çalka saldırı sonrası yaşananları Yeni Hayat Gazetesi’ne anlattı.

Somalili bakan: Emanetinize sahip çıkamadık, bizi affedin

Eşinin vefatından sonra Somalili iki bakanın kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Atiye Çalka, “Güvenlik ve İçişleri bakanları gelip, yere diz çökerek, ‘Emanetinize sahip çıkamadığımız için bizi affedin’ dediler. Havaalanına kadar bizi zırhlı araçlarla uğurladılar.” dedi.

Ömrünü eğitime adayan Mardinli matematik öğretmeni Hıdır Çalka, son nefesini de okula gitmek için bindiği okul servisinde verdi. Somali’nin başkenti Mogadişu’da 30 Mart 2016 tarihinde okul servisine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Türk okulu öğretmeni Hıdır Çalka (36), geride eşini ve iki çocuğunu bıraktı. Vücuduna sekiz kurşun isabet eden genç öğretmen 8 yıl önce bir valizle ayrıldığı ülkesine bayrağa sarılı tabutla döndü.

“En fazla, kolu sakat gelir dedim”

Atiye Çalka, eşinin vurulduğu saldırının sonrasında yaşananlarla ilgili önemli ayrıntılar paylaştı. Saldırıdan sonraki saatlerde kendisine Hıdır Öğretmen’in sadece yaralı olduğunun söylendiğini dile getirdi. “Ama orada ilk şehit olan kişiymiş. 8 kurşun yemiş. Azeri ablanın ölümünü duyduğumuz da çok kötü olduk. Ona ağladık. Hıdır beyi unuttum bu sırada. Hatta bir abla sordu ‘Hıdır bey nasıl’ diye. Bende ‘Ona birşey olmaz ki. En fazla kolu sakat gelir’ dedim.” şeklinde konuştu.



Oğlu o günden sonra baba demedi

Atiye Hanım, kızı Nahide(7) ve oğlu Mehmet Akif(2) ile teselli buluyor. Nahide’nin geceleri ağladığını anlatıyor. Mehmet Akif’in ise saldırının olduğu günden beri ‘baba’ demediğini söylüyor. Artık çocuklarına daha çok vakit ayıracağını dile getiren acılı eş, severek gittiği Somali’ye bir daha dönememenin hüznünü yaşıyor.



Bakanlar, cumhurbaşkanının taziye mesajını iletti

Atiye Çalka, Hıdır Öğretmen’in ölümünün ardından Somalili 2 bakanın ziyarete geldiğini, Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un taziyesini ilettiklerini söyledi. “Bana ‘Sizin buraya gelme amacınızı biliyoruz. Sizin derdiniz, bizim çocuklarımız terörist olmasın diye uğraşıyorsunuz. Biz sizin niyetinizi biliyoruz’ dediler.” şeklinde konuştu. Türklere yönelik ilk kez böyle bir saldırı yaşandığını dile getirdi. Saldırı sonrasında yaşanaları gözyaşlarıyla anlatan Atiye Çalka, “Bakanlar yanıma geldiler ve yere diz çökerek ‘Emanetinize sahip çıkamadığımız için bizi affedin’ dediler. Tekrar bir saldırı olmasın diye bizi havaalanına kadar zırhlı araçlarla, konvoyla götürdüler.” dedi. 



Vefat haberini duyan velilerin ziyaret sırasında söyledikleri şu sözleri ise unutamadığını ifade etti: “Ölüm bize yakışıyor. Size değil. Buralardan gidin.”







<< Önceki Haber Somalili bakan: Emanetinize sahip çıkamadık, bizi affedin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER