Somalili öğrenciler staj için yardım istedi


Padişah 2. Abdülhamit'in talimatıyla 1891 yılında Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Somalili öğrenciler, stajlarını yapabilmek için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan yardım istedi.

Tarım, gıda teknolojileri, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri bölümlerinde eğitim gören Somalili öğrenciler Abdullah Ali, Muhammed Emin Aves ile Ahmet Muhammed Mahmud, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile lise eğitimi için Türkiye'ye geldiklerini ve 4 yıldır Bursa'da eğitim gördüklerini belirten öğrenciler, şunları dile getirdi: "Somali, ekonomisinin önemli bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayanan bir ülke. Türkiye'de yetişen domates, pancar, fasulye, karpuz, buğday gibi ürünlerin dışında, mango ve muz Somali'nin en önemli tarım ürünleri arasında. Bizler, daha bilinçli bir tarım yapabilmek adına ailelerimiz tarafından Türkiye'ye gönderildik. Lise eğitimimiz bu yıl sona eriyor. Zorunlu stajımızı da Osmangazi Belediyesi bünyesinde yapmak istedik. Bunun için de, eğitime çok büyük destek verdiğini bildiğimiz Osmangazi Belediye Başkanımızdan yardım istemek için kendisini ziyaret ettik. Bizimle yakından ilgilendi ve ilgili birimlerle görüşüp bize bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah üniversite eğitimlerimizi de Türkiye'de yaparak, donanımlı birer insan olarak ülkemize dönmek istiyoruz."

Mustafa Dündar ise öğrencilerin belediye de staj yapmaları için gerekli desteği vereceğini söyledi. Dündar, "Sizlerden isteğim, burada en iyi şekilde kendinizi yetiştirip ülkenize dönmeniz. Ülkenizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamanız. Bunu başaracağınıza da inanıyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Somalili öğrenciler staj için yardım istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER