Son 2 yılda yayaların karıştığı trafik kazalarında 462 kişi hayatını kaybetti


Trafik kazalarında ölüm ve yaralanma oranı en yüksek olan grubu 'yayaların' oluşturduğu bildirildi. Adana Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de son 2 yılda günün karanlık olduğu saatlerde yayaların karıştığı trafik kazalarında 462 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 926 kişi yaralandı.

Açıklamada, "Bu kazalarda zarar görenlerin büyük çoğunluğunu en değerli varlığımız olan çocuklarımız oluşturmaktadır. Trafikte görünürlüklerinin arttırılması amacıyla 3-17 yaş aralığındaki çocuklarımızın kullandığı yelek, çanta, mont, kaban, suluk gibi malzemelerin yansıtıcılı olması özellikle havanın erken karardığı kış aylarında büyük önem taşımaktadır." denildi.

Firmaların bu malzemeleri yansıtıcılı özellikte üretmeleri istenen açıklamada, şu hususlara dikkat çekildi: "Vatandaşlarımızın da ürün alırken bu özelliklere dikkat etmesi günün karanlık saatlerinde meydana gelebilecek trafik kazalarını önemli ölçüde azaltacaktır. Toplumsal bir sorun olarak ülkemizin gündeminde önemli bir yer tutan trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, özel sektör ve vatandaşlarımızın bu sorunun çözümüne katkı sağlamaları büyük önem arz etmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Son 2 yılda yayaların karıştığı trafik kazalarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER