Son 40 yıla damga vuran siyasetçiler, Karataş'ın cenazesinde bir araya geldi

Son 40 yıla damga vuran siyasetçiler, Karataş'ın cenazesinde bir araya geldi

14 Şubat'ta hayatını kaybeden TRT eski Genel Müdürü Prof. Dr. Şaban Karataş için Ankara'da cenaze merasimi düzenlendi. Törene, Türk siyasetinin son 40 yılına damga vuran Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Agah Oktay Güner gibi isimler katıldı.

1976- 1977 yılları arasında 1 yıl TRT genel müdürlüğü yapan Prof. Şaban Karataş icin Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazede Karataş'ın eşi Hayriye Karataş, taziyeleri oğluyla birlikte kabul etti.

Cenazeye iş dünyasının yanı sıra geçmişte Doğru Yol Partisi, Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Anavatan Partisi'nde aktif siyaset yapan Yaşar Okuyan, Köksal Toptan, Vecdi Gönül, Hasan Celal Güzel ve Agah Oktay Güner gibi isimler katıldı. Ayrıca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da cenazede saf tutan isimler arasında yer aldı.

Öğle namazının ardından Şaban Karataş'ın cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Karataş'ın naaşı, tekbirler eşliğinde Gölbaşı'ndaki mezarlığa defnedilmek üzere cenaze aracına konuldu.

ARINÇ'A VATANDAŞLARDAN İLGİ

Törene katılan isimlerden Bülent Arınç'a cenaze namazından sonra vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin isteklerini geri çevirmeyen Meclis eski Başkanı Arınç, vatandaşlarla özçekim yaptı. Daha sonra aracına doğru giderken Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan'la bir süre ayakta sohbet eden Arınç daha sonra cenaze alanından ayrıldı.

Parkinson hastası olan 88 yaşındaki Şaban Karataş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştu. Karataş, 16. dönemde Konya, 20. dönemde de Ankara'dan milletvekili seçilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Son 40 yıla damga vuran siyasetçiler, Karataş'ın cenazesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER