Son anketlerden Saray ittifakına kötü haber... Yüzde 50'yi bulmuyorlar...

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde ortaya çıkabilecek siyasi tabloyu araştıran Piar anketinden 'Cumhur ittifakı'na kötü haber

SHABER3.COM

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde ortaya çıkabilecek siyasi tabloyu öngörmeye çalışan kamuoyu araştırmalarının sonuncusu, seçim sonuçlarının AKP-MHP ve BBP tarafından oluşturulan 'Cumhur ittifakı'nın aleyhine olacağı sonucuna ulaştı.

Piar Araştırma tarafından Nisan ayında yaptırılan genel gündem araştırmasının sonuçlarına göre, seçmenin tercihleri şöyle sıralandı:

Cumhur İttifakı: %32.3

CHP: %17.1

HDP: %8.8

İYİ Parti: %12.8

Saadet Partisi: %1.8

Kararsız: %11

Oy kullanmayacak: %16

Birgün Gazetesi'nde grafiklerle gösterilen kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında bile 'Cumhur ittifakı' yüzde 44.24 bandında kalıyor.



Piar'ın anketine göre, kararsızların partilere dağıtılması sonucunda ise şöyle bir tablo ortaya çıkıyor.

Cumhur İttifakı: %44.24

CHP: %23.42

HDP: %12.05

İYİ Parti: %17.53

Saadet Partisi: %2.49

Piar Araştırmanın anketine göre, Mart ayında 'Cumhur ittifakı'na verilen destek, Nisan ayına oranla 2,5 puan daha yüksekti.

2,5 puanlık düşüşün gerekçesini ise, ekonomik göstergelerdeki bozulma olarak gösteren Piar Araştırma, bir diğer sebebinse erken seçim sürecindeki güven erozyonunu olduğuna dikkat çekiyor.

Araştırma şirketinin analizinde şu tespitlere yer verildi:

    "Özellikle 15 CHP vekilinin geçici olarak İYİ PARTİYE katılarak, Seçimlere girme hakkını elde etmesi psikolojik üstünlüğü Muhalefet partilerinin eline geçirmiştir. Uzunca bir süredir belki de ilk defa gündemi muhalefetin belirlemesi, “Erdoğan'ı yendiler” algısı, seçimi kazanma ümidini de artırmıştır bu sebeple de sandığa gitme oranı da artmıştır. Sonuç olarak bugün ki oy oranlarının, seçim sandıklarına aynen yansıması durumunda TBMM çoğunluğu muhalefetin eline geçecektir."
<< Önceki Haber Son anketlerden Saray ittifakına kötü haber... Yüzde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER