Son ankette 2 parti oylarında düşüş!

İşte son beş seçim sonucunu gerçeğe en yakın oranla tahmin eden ANDY-AR'ın son anketi...

Son ankette 2 parti oylarında düşüş!

Habertürk'ün haberine göre; son genel seçimde % 25 oy alan ana muhalefet partisi CHP’nin yüzde 2’lik bir yükselişle % 27.1’i yakaladığı ankete yansıdı. ANDY-AR’ın çalışmasında 7 Haziran’da, % 16.3 oy alan MHP’nin yüzde 1’lik düşüş yaşadığı ve oyunun % 15.2 olduğu görüldü. 7 Haziran seçiminde % 13.1 oy alan HDP’de de yüzde 1’lik kayıp saptandı. HDP’ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzdesi 12.1 olarak belirlendi. 7 Haziran seçiminde % 4.7 çıkan “Diğer” cevabıysa ANDY-AR’ın çalışmasında % 3 oranında kaldı.

CHP'DE KADINLAR, HDP'DE ERKEKLER

ANDY-AR’ın seçim sonucunun cinsiyet, eğitim ve yaşa göre dağılımında ilginç sonuçlar yer aldı. Cinsiyete göre 4 partinin seçmenine bakıldığında CHP’ye oy veren seçmenin % 53.1’inin kadın, HDP’ye oy veren seçmenin % 76.7’sininse erkek olduğu görüldü. Eğitime göreyse üniversite mezunlarının % 41.1’i HDP, % 36.4’ü MHP, % 35’i CHP ve % 20.7’si Ak Parti’ye oy verdiğini söyledi. Genç oyla rda HDP ve MHP önd e Dört partiye oy veren seçmenlerin yaş dağılımına bakıldığındaysa, 18-24 yaş grubunda genç nüfusun % 11.4’ü HDP’yi, % 9.6’sıysa MHP’yi tercih etti. Benzer durum 25-34 yaş grubunda da görüldü. HDP bu yaş grubunda % 29.7, MHP % 26.9 oranında oy aldı.

KARARSIZ SEÇMEN AK PARTİ VE CHP'YE YAKIN

Kamuoyu araştırmasında ANDY-AR kararsız seçmenlere, “Kendinizi en yakın hissettiğiniz parti hangisi?” sorusunu da yöneltti. Ankete katılanların % 38.5’i “Cevap yok” yanıtını verdi. Yüzde 8.1’iyse “Yakın hissettiğim bir parti yok” dedi. Katılımcıların % 19.7’si kendisini AK Parti’ye yakın hissettiğini belirtti. CHP’ye kendisini yakın hissettiğini söyleyenlerin oranıysa % 17.5 oldu. CHP’yi, % 6.2 ile MHP, % 4.1 ile HDP, % 2.4 ile SP izledi.

‘TEK BAŞINA İKTİDAR KAPISI AÇIK’

Yapılan son ankette oy oranlarına göre AK Parti’nin 265-268 civarında milletvekili çıkarabileceğini ifade eden Acar, “Son anketimizin sonucuna göre yaptığımız seçim simülasyonunda AK Parti’nin tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde edemediğini görüyoruz. Anket sonuçları koalisyona işaret ediyor. Seçmen eğilimleri, seçime kadar tek başına iktidar kapısınınsa hâlâ açık olduğunu gösteriyor. Yaptığımız anketlerden bu sonucu çıkarıyoruz” dedi
<< Önceki Haber Son ankette 2 parti oylarında düşüş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER