Son ankette vatandaş Erdoğan'ın yeniden adaylığına yeşil ışık yakmadı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 25 2025
Paylaş
X Post
Ankara Araştırma ve Danışmanlık, 20-23 Haziran tarihleri arasında yaptığı, "Haziran-2025 Seçmen Gündemi Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Katılımcılara, "Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?" sorusu yöneltilirken; "aday olmamalıdır" diyenlerin oranı yüzde 57,7 oldu.
Ankara Araştırma ve Danışmanlık, 28 il, 59 ilçe ve bu ilçelere bağlı 145 mahalle / köyde 2 bin 4 kişiyle yaptığı yüz yüze anketin bulgularını paylaştı.
Katılımcılara, "Yarın Milletvekili Genel Seçimi Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?" sorusu yöneltilirken kararsızlar dağıtılmadan önce CHP yüzde 26,8 ile birinci parti olurken AKP yüzde 22,8 ile ikinci parti oldu.
"Kararsızlar" ise "oy kullanmam" diyenler beraber değerlendirildiğinde yüzde 22,5 ile üçüncü parti konumuna çıktı.
Diğer partilerin oy oranı şöyle:
DEM 7,2
MHP 5,9
Zafer Partisi 4,8
İYİ Parti 3,0
YRP 2,6
TİP 1,1
A Parti 0,8
Diğer 2,5
Kararsızlar dağıtıldığında ise sonuçlar şöyle sıralandı:
CHP 34,6
AKP 29,4
DEM 9,3
MHP 7,6
Zafer Partisi 6,2
İYİ Parti 3,9
YRP 3,3
TİP 1,4
A Parti 1,1
Diğer 3,2
ERDOĞAN'IN ADAY OLMASINI İSTEMEYENLERİN ORANI YÜZDE 57,7
Ankette ayrıca, "Recep Tayyip Erdoğan Yeniden Cumhurbaşkanı Adayı Olmalı Mı?" sorusu yöneltilirken katılımcıların yüzde 37,2'si "aday olmalıdır" yanıtını verirken katılımcıların yüzde 57,7'si ise "Aday Olmamalıdır" yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 5,1'i ise, "Fikrim Yok" dedi.
AKP seçmeninin yüzde 7,5'i aday olmamalıdır derken; MHP seçmeninde bu oran 10,2 oldu.
HEM YAVAŞ HEM İMAMOĞLU ERDOĞAN'I GEÇİYOR
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasından kime oy verileceği yönündeki soruya ise; katılımcıların yüzde 32,2'si Erdoğan yanıtını verirken Yavaş diyenlerin oranı yüzde 47,0 oldu.
Kararsızım diyenlerin oranı yüzde 13,3 olurken; katılımcıların yüzde 7,5'i "Sandığa Gitmem" yanıtını verdi.
Kararsızlar Dağıtıldığında ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 40,6, Yavaş diyenlerin oranı yüzde 59,4 oldu.
Erdoğan ve İmamoğlu'nun sorulduğu soruda ise kararsızlar dağıtılmadan önce Erdoğa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara benzin doldurulmuş, Genelkurmay hedef alınmış2.İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı3.Samanyoluhaber.com Patreon desteklerinizi bekliyor4.Rüşvet ve yolsuzlukla gündeme gelmişti: Eski DHMİ bürokratı Cemil Acar tahliye edildi5.Kuran'ı karşılama ve anlama ayı
6.Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okullarında Dinleri Buluşturan İftar7.İtirafçı beyanları, Bank Asya hesabı, ev sorumlusu olma... AYM'den çok kritik karar!8.İran basınından flaş Netanyahu iddiası: 'Yaralanmış ya da ölmüş olabilir!'9.Erdoğan'ın prensinin yükselişi devam ediyor: İrfan Fidan AYM Başkanvekili oldu10.İBB davasında ikinci duruşma: İmamoğlu ile hakim arasında “oturma düzeni” gerilimi

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER











