Can kaybı sayısı bini geçti
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 10 2020
Paylaş
X Post
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgınına ilişkin açıklamalar yaptı. Koca, son 24 saatte 98 kişinin daha korona virüsü nedeniyle öldüğünü ve can kaybının 1006’ya yükseldiğini söyledi.
Bakan Koca “Türkiye’nin toplam sağlık personeli sayısı 1 milyon 61 bin 635’tir. Bunun 165 bin 363’ü doktor, 204 bin 969’u hemşiredir. Sağlık ordumuza ve sağlık altyapısına güvenin” dedi. Koca, bugüne dek 2 bin 423 hastanın iyileşip taburcu edildiğini söyledi.
“Sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız” diye Koca, “Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz. Hastalığı kontrol altına andığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Evde kalın” diye konuştu.
Fahrettin Koca, “Sağlık çalışanlarına cezalar caydırıcı olmalı. Meclisimiz bu konuda girişimde bulunmuştur. Yasa tasarısı bizler için büyük önem taşımaktadır. Dileğimiz yasanın Meclis’in her üyesinin evet oyuyla yasalaşmasıdır” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türk bayrağının önemi2.Galatasaray üst üste 4. şampiyonluğa 3 gollü derbi zaferiyle yürüyor3.Resepsiyonların soğuk sıradanlığı!4.2026 Rusya Ekonomisi: Savaşın ve Yaptırımların Gölgesinde Derinleşen Kriz5.Suçlama çok ağır: Nusret'in kardeşi Özgür Gökçe tutuklandı
6.Açlık grevindeki bir madenci pazar listesini gözyaşlarıyla gösterdi: Evine 1 kilo domates alamadı7.Mücahit Birinci'den AKP'ye 'demokratikleşme' uyarısı: İlk seçimde başa CHP gelir8.Arakçi başarısızlık için ABD'yi sorumlu tuttu!9.Embrace Relief'ten 'Kimse Yok Mu?' Diyenlere Kurbanla Kardeşlik Köprüsü10.Hani 'Nas' vardı? Tek adam rejimi 2020'den beri faize 5.5 trilyon TL ödedi!

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK













