Polislere yeni algı operasyonu

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik yeni bir operasyon yapıldı.

Polislere yeni algı operasyonu

Ağrı'da yaşanlarla ilgili Genelkurmay'ın  Davutoğlu'nun 'yalan söylüyor' dediği Demirtaş’ı doğrulaması ve bazı iddialar konuşulurken yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere gündem değiştirme operasyonu yapıldı.
Yapılan gündem ayarlı algı operasyonunda şu isimlerin gözaltı listesinde olduğu öğrenildi;

Mahir Çakallı Nazmi Ardıç,Ahmet Kalender, Ayhan Arıkanoğlu, İsmail Erçelik, Mehmet Akif Sakarya, Adem Atik, Gökmen Bayrak, Ramazan Haktan Helvacı, Tunahan Tunçay, Habib Arslan, Hanifi Opaydın, Mehmet Büyükköse, Osman Gazi Ateşçi, İrfan Erdaş, Ramazan Bal, Polat Kongur, Ahmet Kahraman, Metin Güneş, Ahmet Üzümcü,Ali Kavlak, Talip Yıldırım, Veysel Barlas, Yunus Memişbey,Ahmet Karakaya, Samed Arıkan, Said Gök, Mesut Aydın, Mustafa Yıldız

Gözaltına alınacaklar arasında olduğu belirtilen ve bağımsız milletvekili adayı olan Nazmi Ardıç, "Süreç adaylığımla ilgili. Çünkü 1,5 yıl beklediler. Aday olduktan sonra, bir dernek kurduktan sonra harekete geçtiler." dedi.  

İstanbul merkezli operasyonun, organize ve istihbarat şubede görevli emniyet mensuplarına yönelik olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da isminin geçtiği öğrenildi. Nazmi Ardıç, 7 Haziran seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olmuştu.

Konuyla ilgili konuşan Nazmi Ardıç, "Şu ana kadar beni arayan kimse olmadı ama muhtemelen geleceklerdir. Çünkü benim personelimi alıyorlar." diye konuştu. "Adaylık süreci ile ilgili olabilir mi?" sorusuna Ardıç, "Bence ilgili. Çünkü 1,5 yıl beklediler. Aday olduktan sonra, bir dernek kurduktan sonra harekete geçtiler. Mahir Bey'in de alındığını duydum." diye cevap verdi.  İstanbul Organize Şube eski Emniyet Amiri Said Gök'te konuyla ilgili olarak Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Gök, "Hukukun ruhuna aykırı hiçbir iş yapmadım. Buradan sesleniyorum. Allah'a inanıyorsanız komplo kurmaktan iftira atmaktan vazgeçin" dedi.

İşte Gök'ün attığı tweetler; 10 yıldır çalıştığım Organize Suçlarla Mücadele Şubesi şu an beni gözaltına almak için kapıda bekliyor. Öğrendiğim kadarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin rüşvet ağını ortaya çıkardığım içinmiş... 22 Temmuz dan beri bekliyorum. Acaba görevimi eksik mi yaptım niye ben alınmadım acaba diye düşünmeye başlamıştım. Hukukun ruhuna aykırı hiçbir iş yapmadım. Buradan sesleniyorum. Allah'a inanıyorsanız komplo kurmaktan iftira atmaktan vazgeçin. Ne gözaltına alınmaktan ne de tutuklanmaktan zerre miktar korkmuyorum. Ammma siz yaptığınız bu hukuksuzluktan korkun. HESABINIZ AĞIR OLACAK.



CİHAN - SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Polislere yeni algı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER