Son kurban Arda Turan oldu

İspanyol gazetesi Marca’nın analizine göre Diego Simeone yönetiminde başarıdan başarıya koşan Atletico Madrid’in oyuncuları, kulüpten ayrıldıktan sonra yeni takımlarında bir türlü dikiş tutturamıyor. İspanyol ekibiyle Şampiyonlar Ligi finali oynayıp daha sonra çeşitli liglere dağılan oyuncular, son zamanlarda eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Son kurban Arda Turan oldu

İspanyol gazete Marca’nın analizine göre Arjantinli Diego Simeone’nin göreve gelmesiyle şaha kalkan ve Avrupa’nın elit takımları arasına giren Atletico Madrid’den ayrılan oyuncuların performanslarında belirgin bir düşüş görülüyor. 2014’te favoriler arasında gösterilmemesine rağmen Şampiyonlar Ligi finaline yükselen ve Avrupa devlerinin dikkatini çeken Atletico kadrosundan birçok futbolcu, yüksek bonservis bedelleri karşılığında takımdan ayrılmıştı.

Atletico Madrid oyuncularının muzdarip olduğu bu durumun son kurbanı Barcelona’daki temsilcimiz Arda Turan oldu. Marca’ya göre, Atletico lanetinin kurbanı olan Arda eski evini özlüyor.

Simeone’nin Arda kehaneti

İspanya’da Simeone’nin Arda’nın oyununu anlayabilen tek kişi olduğu konuşulurken, Barcelona’da ise oyuncudan verim alınamadığı söylendi. Simeone Arda hakkında yaptığı açıklamada “Onu değişmeyen bir pozisyonda oynatmalısınız, tamamen serbestlik verirseniz sonu hüsran olur” dese de Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique Arjantinli’yi dinlemiş gibi gözükmüyor. Arda’nın Barcelona formasıyla çıktığı maçlara bakılırsa Simeone’nin kehaneti şimdilik tuttu.

Atletico lanetinden muzdarip olan tek oyuncu Arda değil. Simeone yönetiminde başarılı bir performans gösterip sonra takımdan ayrılan oyuncuların büyük çoğunluğu, yeni kulüplerinde isteneni veremedi. Radamel Falcao, Filipe Luis, Diego Costa, Mario Suarez ve Adrian gibi futbolcular gittikleri kulüplerde istikrar yakalayamadı ve taraftarlarını mutlu etmeyi başaramadı.

Filipe Luis döndü, Arda direnecek

Yeni başarılar veya daha çok süre almak gibi sebeplerle Atletico’dan ayrılan bu isimler Simeone kontrolündeki başarılı futbollarını Arjantinli’nin uzağında bir türlü sergileyemiyor. Geçtiğimiz sezon başında Chelsea’ye giden ancak aradığını bulamayan Brezilyalı sol bek Filipe Luis, Atletico’ya geri dönmenin formunu tekrardan yukarıya çıkaracağını düşünerek bu sezon başında yeniden Atletico Madrid formasını giydi.

Atletico Madrid’e gittiğinde İspanya futbolunda pek konuşulmayan, ancak başarılı geçen dört sezonun ardından dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak sayılan Arda Turan, artık Atletico lanetini yenmek için sahaya çıkacak.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Son kurban Arda Turan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER