Son model arabalar New York'ta görücüye çıktı

Son model arabalar New York'ta görücüye çıktı

NEW YORK (CİHAN)- ABD'nin New York şehrinde başlayan 115. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda son model araçlar görücüye çıktı.

60'tan fazla otomobil markasının 2016 modellerinin sergilendiği Javits Center'da düzenlenen fuarda, General Motors, Ford, Chrysler gibi Amerika'nın önde gelen araba üreticilerinin yanı sıra, Alman, Japon, Güney Koreli ve İngiliz markaları da yer aldı.

Her yıl ortalama 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan fuar 3-12 Nisan günleri arasında gerçekleşecek. Yaklaşık 78 bin metrekarelik alanda bin adet arabanın sergilendiği fuarda, Amerikan markası Lincoln'un Continental yeni lüks arabası, 2016 Jaguar XF, Chevrolet'in hybrid arabası Malibu, Cadillac'in CT, 2016 Lexus RX ve Porsche Boxster Spyder modelleri büyük ilgi topladı.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 30 milyon aracını kontak problemi nedeniyle geri çağıran Amerikan otomotiv devi General Motor (GM) Başkanı Daniel Ammann, fuar açılışında yaptığı konuşmada, yeni araçları ile insanlara süpriz yapacaklarını söyledi. Fuarın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Ammann "Cadillac ve Chevrolet arabalarımızla gerçekleren insanlara büyük süpriz yapacağıma inanıyorum." dedi. Amerikan şirketi, 2014'te sorunlu arabalar için 3 milyar dolar para harcadığını açıklamıştı.

Bir başka Amerikan arabası Lincoln, 13 yıl aradan sonra lüks otomobil sınıfında yer alan yeni Continental Concept modelini fuarda görücüye çıkarttı. Şirket uzun yıllardır, lüks otomobilde yeniliye gitmemişti. 3 litre hacminde yeni Lincoln EcoBoost V6 motor bulunan lüks sedanda, normal, spor ve konfor olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunuyor. Continental Concept'in şimdiye kadar üretilen en kaliteli malzemeleri bünyesinde barındırdığı ifade edildi.

Ford Motor Şirketi CEO'su Mark Fields, Continental Concept ile birlikte Lincoln'un lüks araç konusunda atılacak bir sonraki adımlara bir örnek olduğunu belirtti.

Land Rover ise fuarda Range Rover Sport HST modelini sergiledi.

Mitsubishi Motors, Türkiye'de de yılın ikinci yarısında satışa sunulacak Yeni Outlander'ın fuarda görücüye çıkarttı. Türkiye'de de bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak olan Yeni Outlander, güçlü ve dinamik görünümü ile dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü spor araba markası Porsche'un Boxter Spyder model arabası ilgi gören araçlar arasında yerini aldı. Performans bakımından da dikkat çeken Boxter Spyder, 0-100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum 290 km/s hız yapabiliyor.

Fuara katılan Jeep şirketi, basın mensuplarına fuar alanında kurulan 5 metre yüksekliğindeki engebeli yolda 4X4 arazi araçlarına binmesine izin verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Son model arabalar New York'ta görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER