EN SON HABER: (00:26) Baykal'ın Erdoğan'ı şaşırtan ö...     EURO: 1,9530 - 1,9550    DOLAR: 1,2640 - 1,2650
 
TÜRKSAT 3A, 24 Mayıs'ta gönderilecek
TÜRKSAT, 3A uydusunun Kouru Yerel Saatiyle 23 Mayıs 2008 Cuma günü saat 18.30'da Güney Amerika'daki Fransız Guyanası Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatılacağı bildirdi.

TÜRKSAT'tan yapılan yazılı açıklamada TÜRKSAT 3A uydusunun tasarım, entegrasyon ve test aşamalarının tamamlandığı belirtildi ve ''TÜRKSAT 3A uydusunun, Kouru Yerel Saatiyle 23 Mayıs 2008 Cuma, 18.30'da, (Türkiye saati ile 24 Mayıs 2008 Cumartesi 00.50-01.35) Güney Amerika'daki Fransız Guyanası Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatılacak'' ifadelerine yer verildi.

TÜRKSAT 3A uydusunun devreye girdikten sonra, halen TÜRKSAT 1C üzerinden verilen mevcut hizmetleri sunmanın yanı sıra ilave talep ve ihtiyaçları da karşılayacağı belirtildi ve yeni uydunun 20 yıl boyunca hizmet vermesinin beklendiği vurgulandı.

Söz konusu uydunun Türkiye ile birlikte Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Çin'e kadar uzanan çok geniş bir kapsama alanında, televizyon yayıncılığının yanı sıra internet, ses ve data aktarımlarında hızlı ve güvenli iletişime imkan tanıyacağı belirtildi.

Yüksek düzeyde anahtarlanabilme özelliğiyle farklı kapsama alanlarından gelen yayınları diğer bölgelere aktarabilme kapasitesine sahip olan TÜRKSAT 3A uydusu ile birlikte TV yayınlarının 50-60 cm gibi küçük çaplı antenler aracılığıyla daha yüksek kalitede izlenebileceği bildirildi. Yeni uydu üzerinden sunulacak olan VSAT uygulamaları sayesinde kurumsal müşterilerin de yine aynı büyüklükteki antenler vasıtasıyla çok rahat bir şekilde hizmet alabilecekleri ve bu özelliği ile TÜRKSAT 3A uydusunun VSAT altyapılarının kurulum maliyetlerinde önemli oranda azalmaya da olanak sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, TÜRKSAT 3A'nın diğer yandan yıldız izleme (star tracking) özelliği ile uzaydaki yıldızların konumlarına göre kendi yerini belirleme yeteneğine sahip olacağı, böylece uydunun yer istasyonundan takibinin daha da kolaylaşacağı ifade edildi.

-UYDUNUN ÖZELLİKLERİ-

TÜRKSAT 3A'nın üretimi için ilk resmi girişimin 2005 yılının Nisan ayında başladığı belirtildi ve uydunun tasarım, entegrasyon ve test aşamalarına paralel şekilde yürütülen teknoloji transferi ve eğitim projesinde 22 Türk mühendisin de görev aldığı ifade edildi. Açıklamada, ''Böylece, bundan sonra TÜRKSAT için üretilecek uyduların Türk mühendislerce tasarlanabilmesi yolunda, ilk ve en önemli adım atılmış oldu'' denildi.

Türkiye'nin sahip olduğu uydular arasında en gelişmiş özelliklere sahip olan uydunun TÜRKSAT 3A olduğunun vurgulandığı ve söz konusu uydunun Türkiye'nin beşinci haberleşme uydusu olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, 3A uydusu ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

''TÜRKSAT 3A 1296 Mhz'lik pazarlanabilir kapasiteye sahip olacaktır. Bu kapasite, TÜRKSAT 1C uydusunun yaklaşık iki katı kadar büyüklükte bir kapasiteye denk gelmektedir. TÜRKSAT 3A halen uzaydaki yörüngesinde bulunan TÜRKSAT 1C uydusunun mevcut trafiğinin tamamını karşılayacaktır. TÜRKSAT 3A 20 yıl boyunca hizmet verebilecektir. TÜRKSAT 3A'nın 42 derece doğu lokasyonunda devreye girmesiyle birlikte mevcut televizyon, radyo ve VSAT aktarımları çok yüksek hız ve kalitede gerçekleştirilebilecektir.''

-1989'DAN 2015'E-

Açıklamada Türkiye'nin ilk uydu girişiminin 1989'da başladığı ve atılan bu ilk adımla, TÜRKSAT 1A uydusu üretildiği hatırlatıldı. 1994 yılında TÜRKSAT 1B uydusunun hizmete sokulduğu, sonraki yıllarda ise TÜRKSAT 1C ve TÜRKSAT 2A uydularıyla iletişim alanında yeniliklerin takip edildiği belirtildi ve ''TÜRKSAT 3A ile birlikte yeni bir atılım gerçekleştirmiştir'' denildi.

TÜRKSAT 3A'nın yapımı için ilk resmi girişimlerin 2005 yılının Nisan ayında başladığı dile getirilen açıklamada ''23 Mayıs 2008'de uzaya gönderilecek olan TÜRKSAT 3A'nın ardından 2011 yılında TÜRKSAT 4A uydusunun uzaya gönderilmesi ve 2015 yılında da tasarım, entegrasyon ve test aşamalarının tamamı Türk mühendis ve Türk uzay sanayisinin ürünü olacak ilk milli uydumuz TÜRKSAT 5A'nın uzaya gönderilmesi hedeflenmektedir'' ifadelerine yer verildi.

-TÜRKSAT HAKKINDA-

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş'nin, TÜRKSAT uyduları ve diğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biri olduğu bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''TÜRKSAT 1996 yılında kurulan Eurasiasat SAM şirketine de sahiptir. TÜRKSAT A.Ş, TÜRKSAT 1C ve TÜRKSAT 2A (Eurasiasat 1) uyduları ile, Avrupa'dan Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada hizmet vermektedir. Şirket, TV ve radyo yayıncılığının ve yurt içi kablo hizmetlerinin (KabloTV, KabloInternet) yanı sıra, kırsal alan telefon haberleşmesi, acil durum haberleşmesi, uluslararası telefon haberleşmesi, uydular üzerinden kurumsal ağ hizmetleri sağlamaktadır.

e-Devlet Kapısı'nın teknik altyapısı ve kamu kurumları ile entegrasyonunu da üstlenen TÜRKSAT A.Ş, Genişbant VSAT projesi ve daha pek çok yeni projeyle birlikte uydularımızın etkin biçimde kullanılmasına öncülük etmektedir.''


09.Mayıs.2008 13:18:23
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Mayıs 12 Baykal'ın Erdoğan'ı şaşırtan özelliği
Mayıs 12 ANNEME MEKTUP
Mayıs 11 Abdüllatif Şener'in oyu hangi partiye?
Mayıs 11 Milli Takım Antalya'da toplanmaya başladı
Mayıs 11 Manchester United İngiltere şampiyonu
Mayıs 11 UEFA'nın manşetinde ASLAN var !
Mayıs 11 Gelin bu yanlış yoldan dönün
Mayıs 11 Formula'da piste giren köpekler sorun oldu
Mayıs 11 Galatasaray son saniyede yıkıldı
Mayıs 11 Tuncay'ın takımından tarihi fark: 8-1
 



Baykal'ın Erdoğan'ı şaşırtan özelliği
ANNEME MEKTUP
Yazıcıoğlu'nun isyan ettiği o dizi
Tayyip’e vurmak varken....
Doğan Grubu'nu çileden çıkaran espri
Hülya Avşar canlı yayını karıştırdı-İZLE
Bu kadarına da pes !
İnternette bu fotoğraflar paylaşılıyor!
İşte Süper Lig'e yükselen 2 TAKIM
İşte en çok beğenilen lider
Nadir Kılıç
ANNEME MEKTUP
Anne;
Ergun Babahan
İÇİŞLERİ-DIŞİŞLERİ
Bir kısım medya Ergenekon'u önemsizleştirme, küçümseme, karalama çabası içinde.
Mahir Kaynak
SENARYOLAR
AK Parti'nin kapatılması davası sürecinde "alternatif bir senaryoyu" yazdı.
Tamer Korkmaz
ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKAR
Org. Yaşar Büyükanıt'ın “Sürpriz bekleyin” şeklindeki beyanı dikkat çekiciydi…
Mustafa Ünal
BİR BAŞKA AÇIDAN ANNELER GÜNÜ...
Her Anneler Günü'nde yıllarca önce yazdığım o portreyi hatırlarım.