EN SON HABER: (19:52) Önce dövdüler sonra teslim ett...     EURO: 2,1240 - 2,1260    DOLAR: 1,6810 - 1,6830
 
Polonya, füze anlaşmasını imzaladı
ABD, Çek Cumhuriyeti'nin ardından Polonya ile de füze sistemi anlaşmasını imzaladı. Washington, Çek Cumhuriyeti'ne radar, Polonya ile füzeleri yerleştirecek.

Anlaşmaya ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Polonyalı meslektaşı Radek Sikorski imza attı. Rice, füze sistemlerinin "savunma" amaçlı olduğunu belirterek kimseyi hedef almadığını kaydetti. Rice, "Anlaşma ile İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden fırlatılabilecek uzun menzilli füzelerin oluşturacağı yeni tehditlere karşı önlem alacağız." dedi.

Prag ile anlaşma 8 Temmuz'da imzalanmıştı. Rusya'nın Güney Osetya nedeniyle Gürcistan'a yönelik giriştiği operasyon ardından Washington, Varşova ile füze sistemleri konusunda anlaştı.

Prag ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag yakınlarında bir radar istasyonu kurulacak. Bu radar, ABD Başkanı George W. Bush'un "şer ekseni"ne dahil ettiği İran gibi ülkelerden fırlatılabilecek muhtemel füzeleri saptayacak. Çek Cumhuriyeti ile imzalanan anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için meclisten onay alması gerekiyor.

ABD, on füzenin yerleştirileceği Polonya'daki üslerin 2012 yılına kadar faaliyete geçmesini istiyor. Rusya ise, güvenliğine tehdit olarak gördüğü füze kalkanı projesine şiddetle karşı çıkıyordu. Moskova, Washington ile Varşova'nın anlaşmasından hoşnut olmadığını açıklamıştı. Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Aleksandır Nogovitsin da Polonya'nın anlaşma ile "saldırıya açık hale geldiğini" söylemişti. Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev de ABD ile Polonya'nın üzerinde anlaşmaya vardığı füze sisteminin kendilerini hedef aldığını söylemişti.

RUSYA VE BELARUS, ORTAK FÜZE KALKANI KURACAK

Washington'un bu adımları ardından Rusya da Belarus ile ortak füze kalkanı kurmak için harekete geçti. Medvedev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ile dün görüştü. Bu görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Medvedev ve Lukaşenko'nun füze saldırılarına karşı bir kalkan kurulması konusunda devletlerarası bir anlaşma üzerinde çalışmaların sürdürülmesi kararı alındığı kaydedildi.


20.Ağustos.2008 13:04:21
yorum yaz gönder yazdır puanla
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Kasım 19 Önce dövdüler sonra teslim ettiler
Kasım 19 Cumhurbaşkanı Gül, Ankaraya geldi
Kasım 19 Mahkemeden sürpriz yasak kararı
Kasım 19 Irak'ta bir İranlı gözaltına alındı
Kasım 19 Bakan Yıldırım büyük hedefi açıkladı
Kasım 19 Sanata Fatih damgası - İZLE
Kasım 19 Merkez Bankası'nda faiz indirimi
Kasım 19 Gül: Kaos beklentisi olmayacak
Kasım 19 Hangisi gerçek Baykal - İZLE
Kasım 19 Başkentteki cinayetin zanlısı yakalandı
 
Birand'dan Erdoğan gafı !
Gündemi sarsacak SKANDAL !
Mülakatta akıl almaz cevap
İşte sır gibi saklanan fotoğraflar ! - Foto
Cep telefonu kullanıcılarına kötü haber
Kaymakama Paşa fırçası
Uğur Dündar'a tokat gibi cevap !
1 Ocak'ta işbaşı... Maaş 1175 YTL
YouTube rekora koşuyor !
PKK'ya ağır darbe !
Ahmet Böken
BİR AKREDİTASYON HİKAYESİ
Anasol-D iktidarı dönemiydi.
C. Tayyar Kala
BAYKAL ÇARŞAFA SARILDI!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı hayretle takip ediyorum.
Asım Yıldırım
VE BİZ…
Aslında son iki yazımda aktardığım bilgilere yapılacak çok sayıda ek var.
A.Abdulkadiroğlu
SAYIN BAYKAL O İŞ ÖYLE OLMAZ!
CHP lideri Baykal ne yapmaya çalışıyor?
Faruk Bilgin
ABDULLAH GÜL MÜ, TAYYİP ERDOĞAN MI?
Birileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın arasını açmak istiyor?
okay-gonensin
Okay Gönensin
MERAK ETMEYİN BU BİR SEÇİM OYUNU
Bu “yeni” üyeleri partinin “laik” kimliği açısından tehlike olarak görenler de var.
samil-tayyar
Şamil Tayyar
BAYKAL'A KİM DUR DİYECEK?
Girmediği ‘kılık’ kalmadı. ‘Marksist’ söylemle çıktığı siyaset yolculuğunda yorulunca ‘Anadolu Solu’nda mola verdi.
taha-akyol
Taha Akyol
AKP'NİN RAKİBİ CHP Mİ?
AKP’nin rakibini ararken iki hususa bakabiliriz:
ibrahim-karagul
İbrahim Karagül
BARBAROS'UN TORUNLARI VE 'KORSANLIK İHALESİ!'
Şaşkınım, son derece hayret verici bir durum söz konusu.
ahmet-turan-alkan
A.Turan Alkan
'DALAŞ' DİYALOGLARI
Takriben bir haftadan beri polemik piyasasında gözle görülür bir hareketlilik göze çarpıyor.