EN SON HABER: (00:39) Kandırılan çocuklardan şok iti...     EURO: 2,0140 - 2,0160    DOLAR: 1,5970 - 1,5990
 
Almanlar Gül'ün kararından memnun
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye maçını izlemek için Erivan'a gitme kararı Almanya'da memnuniyetle karşılandı.

Alman Deutsche Welle'ye konuşan Alman siyasetçiler, ziyaretin ilişkilerin normalleşmesine vesile olmasını umut ettiklerini söyledi. Hristiyan Demokrat Birlik Partili Friedbert Pflüger ile Sosyal Demokrat Partili Jörg Tauss, Deutsche Welle Türkçe'ye yaptıkları açıklamada, bu maçın Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için bir vesile oluşturmasını umduklarını dile getirdi. Pflüger, maçın siyasi açıdan önemini en iyi iki halkın bildiğini söyleyerek sporun, siyaset ve diplomaside öncü bir rol üstlenebileceğini kaydetti. Futbol maçının iki ülkenin birbirine yakınlaşmasında yardımcı olacağını belirten Pflüger, "Eğer Türkiye ve Ermenistan arasındaki yapılacak futbol maçı vesilesi ile siyasi boyutta da bir yakınlaşma sağlanırsa, tüm dünyanın rahat bir nefes alacağına inanıyorum." diye konuştu.

Federal Alman Parlamentosu Kafkasya Dostluk Grubu Üyesi Sosyal Demokrat Partili Milletvekili Jörg Tauss da Cumhurbaşkanı Gül'ün maçı Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile birlikte izleyecek olmasının "olumlu bir sinyal olacağını" belirtti. Futbolun kitleleri peşinden sürükleyen bir spor olduğunu söyleyen Tauss, "futbol diplomasisi" olarak adlandırabilecek şekilde, bu sporun Türkiye ve Ermenistan arasındaki siyasi gerilimin giderilmesi için bir sinyal de olabileceğine dikkati çekti. Tauss, "Beni de sanırım diğer Alman siyasetçileri de, özellikle Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olma hedefleri çerçevesinde düşündüğümüzde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi bizim için önemli ve bu bizi çok memnun eder" dedi.

CİHAN


05.Eylül.2008 16:28:14
yorum yaz gönder yazdır puanla
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Aralık 02 Kandırılan çocuklardan şok itiraf
Aralık 02 Sağlık istismarları son bulacak
Aralık 02 Dünya piyasalarına şok!
Aralık 01 Bank Asya'da sonuçlar - PUANLAR
Aralık 01 En trajik trafik kazası
Aralık 01 Ankara'da trafik kazası: 1 ölü
Aralık 01 Aksu: Bunlar bizi yıldıramayacak
Aralık 01 Mevlana'yı anma törenleri başladı
Aralık 01 Liberya'da 100 mahkum kaçtı
Aralık 01 Magandalığın böylesi görülmedi!
 
Dünya piyasalarına şok!
Sağlık istismarları son bulacak
Kandırılan çocuklardan şok itiraf
AK Parti'de sürpriz istifa !
TUGAY 25 METREDEN AVLADI-İZLE
Stadyum sunucusundan bomba
Sır perdesi aralandı
Org. Başbuğ'dan bir jest daha
İşte istifanın perde arkası
Hükümet'ten BAYRAM MÜJDELERİ
A.Abdulkadiroğlu
KURBAN DERİSİNİ KİM TOPLAYACAK ?
CHP şaşırtmaya devam ediyor. Bu sözler çok tartışılacak.
Faruk Bilgin
BOMBAY SALDIRISI
Seyfi Müezzinoğlu'nun anlattıkları nasıl bir trajedi ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
ahmet-kekec
Ahmet Kekeç
BU CAHİL HALK NE DİYOR BÖYLE?
Halk, cahil ve eğitimsizdir.
ekrem-dumanli
Ekrem Dumanlı
TUNCAY GÜNEY'İ REFERANS SAYIYORSANIZ...
Tuncay Güney ile Milli İstihbarat (MİT) arasındaki ilişkiyi belgeleyen bir haber yayınlandı geçen hafta.
engin-ardic
Engin Ardıç
İNCE TARİH
Dostlarım beni uyarıyorlar, "son zamanlarda yumuşadın" ... Peki, sertleşelim azıcık.
rauf-tamer
Rauf Tamer
HESAP TAMAMDIR
Zaten bir tuhaflık vardı.
umur-talu
Umur Talu
PARDON GÖREVİNİZ NEYDİ?
Bazen tekrar gibi oluyor ama araya değişik bir şeyler de koymaya çalışırım.
yavuz-bulent-bakiler
Y.Bülent Bakiler
ATATÜRK DE Mİ ATATÜRK DÜŞMANIDIR?
Savcılarımız, hakimlerimiz, bi­lirkişilerimiz... yel-yepelek işe koyulmuşlardı.
kursat-bumin
Kürşat Bumin
BİR KERE DAHA ADALET BAKANI
Yakın dönemde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i doğrudan konu edinen üçüncü yazım bu.