Sönmezateş: Radar kayıtlarıyla oynayan bedelini öder, bir meczup bizi vurmaya kalkacak!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasında yargılanan tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, "Bizi meczup biri vurmaya kalkacak şu an o safhaya gelmiş durumdayız bir tane askere zarar gelmesini istemem. Bu zihniyete karşı hiçbir korkum yok. Cumhurbaşkanı’na bizden önce bir suikast girişimi oldu mu? Radar görüntüleriyle oynayan bunun bedelini öder. Yunanistan ve Bulgaristan ve Avrupa kayıtlarına bakalım. Hep birlikte içimiz rahatlasın." dedi.

SHABER3.COM

'Suçumu kabul ediyorum tutuklu yargılayın'

Muğla 2'nci ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen 44'ü tutuklu, 47 sanıklı dava öncesi bir grup protesto gösterisi yaptı. Sanıklar oldukça yakın noktada gerçekleşen protesto esnasında bazı vatandaşlar yumurta ve urgan attı. 

Sanık avukatlarının, "Salon çevresinde güvenlik zafiyeti var. Bilinçli olarak sanıklar halkın içinden geçiriliyor" demeleri üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Güvenlik konusunda gerekli yerlere yazı yazacağız" dedi. Sanık avukatları, halkın önünde hakaret ve küfürlere maruz kaldıkları ve güvenliklerinin tehlikeye sokulduğu gerekçesiyle dilekçe sundu.

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU: TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA

Daha sonra Mahkeme Başkanı savcıdan mütalaasını sordu. Duruşma savcısı mütalaasında; “Halen haklarında yakalama kararı olan Burkay Karatepe ve Özcan Karacan hakkında kırmızı bülten çıkarılması Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için gerekli yazışmaların yapılmasına karar verilmesine, tüm sanıklara bilgi ve belgelerin verilmesine bu konuda infaz kurumu ve ilgili savcılıkla gerekli yazışmaları yapılamasına, olayla ilgili olarak soruşturma aşamasında yapılan çalışmalar nedeniyle tüm kamera kayıtları konduğundan bu konudaki taleplerin reddine, tüm sanıklarla ilgili HTS kayıtlarının tamamı dosyaya konduğundan buna ilişkin tedbirlerin reddine, sanıkların mal varlıklarıyla ilgili tedbir kararlarının kaldırılmasına ilişkin taleplerin reddine, henüz tamamlanmamış dijital materyaller üzerindeki inceleme sonuçlarının beklenilmesine, BYLock kullanıcısı olduğu tespit edilen sanıklarla ilgili mesaj içeriklerinin incelenmesinin istenmesine, iddianamede isimleri geçen ve sanıkların da savunmalarında kendilerinden bahsettikleri Mustafa Turhan Ecevit, Yavuz Özfidan, Ahmet Çiçek ve Fethi Şahbazın tanık olarak dinlenmesine karar verilmesine, tüm müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne karar verilmesine, duruşmaya getirilirken sanıklarla ilgili güvenlik önlemlerinin artırılmasına, ayrıca halen tutuklu olan sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikleri ve bu suçların katalog suçlardan olmaları ve somut delillerin mevcut olduğu ve cezaların nitelikleri ve miktarı göze alındığında kaçma şüphesi oluştuğundan tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini" talep etti.

RADAR GÖRÜNTÜLERİ İLE OYNAYAN BEDELİNİ ÖDER

Savcı mütalaasının ardından mahkeme başkanı sanıklardan taleplerini almaya başladı. Gökhan Şahin Sönmezateş suçunu kabul ettiğini beyan ederek tahliye talep etmediğini söyledi. Sönmezateş, “Suçumu kabul ediyorum ama F...’cü değilim. Takiye yapmıyorum. 90 bin yılın üzerinde hapisle yargılanırken bana tahliye verilse terörist ve F...’cü kisvesiyle çıkmam. Devletin elinde fazlasıyla bilgi var. Adalet önünde hepsiyle yüzleşeceğim. Maddi deliller üzerinde her şeye eyvallah. Mahkemeye getirilirken kendim için vicdanen korkmuyorum. Bizi getiren jandarma bizden daha risk altında bunun bir sonraki aşamasını görebiliyorum. Bizi meczup biri vurmaya kalkacak şu an o safhaya gelmiş durumdayız bir tane askere zarar gelmesini istemem. Bu zihniyete karşı hiçbir korkum yok. Cumhurbaşkanı’na bizden önce bir suikast girişimi oldu mu? Radar görüntüleriyle oynayan bunun bedelini öder. Yunanistan ve Bulgaristan ve Avrupa kayıtlarına bakalım. Hep birlikte içimiz rahatlasın. Tutuklama talebime karşı çıkmıyorum. Sabırla delillerin toplanmasını bekliyorum. Ayrıca Bahattin Akgül ile Ali Yazıcı ile o meçhul seyahati yapan ve adının Emin Yarbay, Mr Emin her kmse bu kişinin dinlenmesini talep ediyorum” dedi. Sönmeztaeş’ten sonra bazı sanıklar da tahliye talep etmediklerini kaydetti.
<< Önceki Haber Sönmezateş: Radar kayıtlarıyla oynayan bedelini öder,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER