Sonuçlar Erdoğan'ı kara kara düşündürüyor ikisi de farklı kazanıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 1 2025
Paylaş
X Post
Gündemar Araştırma, 20-26 Kasım tarihlerinde 60 kentte 2 bin 230 kişi ile bir anket gerçekleştirdi. Anketin sonuçları sosyal medya hesabından paylaşıldı. Buna göre CHP birinci parti ve AKP ile arasında neredeyse 7,5 puan fark var! Cumhurbaşkanlığı yarışında ise Erdoğan iki muhtemel rakibinin oy oranları ölçülmüş. Buna göre hem Mansur Yavaş, hem de Ekrem İmamoğlu Erdoğan’a fark atıyor.
“Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise katılımcıların kararı şöyle oldu:
CHP: %35,91; AKP: %28,50; DEM Parti: %8,21; Zafer Partisi: %5,69; MHP: %5,04; İYİ Parti: %5,01; Anahtar Parti: %4,48; YRP: %3,65; Diğer: %2,36; TİP: %1,15…
Ankette katılımcılara, cumhurbaşkanı adaylığı için oy vereceği isimler de soruldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.
Ankette katılımcılara, “Bu pazar cumhurbaşkanı 2. tur seçimi yapılacak olsa ve adaylar; Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş/Ekrem İmamoğlu olsa oyunuzu hangi adaya verirsiniz?” sorusu soruldu. Ankette ‘Kararsızlar, fikrim yok ve protesto oylar’ dağıtıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Erdoğan’a karşı üstün geldi. Yavaş rakibine yüzde 24,86 ile fark attı.
Mansur Yavaş: Yüzde 62,43
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 37,57
Silivri’de tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yüzde 19,70 ile fark atarak ankette birinci çıktı.
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 59,85
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 40,15
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve İsrail’i hiç kınadınız mı?”2.Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertelenmiş kovuşturma” anlaşması3.ABD’den dikkat çeken Tayvan uyarısı: Çin işgali için kritik tarih 20274.15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara benzin doldurulmuş, Genelkurmay hedef alınmış5.Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıyla tartıştı, salondan çıkarıldı
6.İran’ın füzesi sonrası Ankara’da diplomatik kriz: Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı7.New York Belediye Başkanı Mamdani’nin konutunun önünde bombalı saldırı paniği8.Rüşvet ve yolsuzlukla gündeme gelmişti: Eski DHMİ bürokratı Cemil Acar tahliye edildi9.ABD ve İsrail’in İran’a karşı operasyonun Rusya’ya bakan yönü10.Denizli'de deprem: Çevre illerden de hissedildi!

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve ...

Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertele...

ABD’den dikkat çeken Tayvan uyarısı: Çin işgali iç...

15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara ben...

Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıy...



