Sonunda ikna edildiler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 19 2015
Paylaş
X Post
Sınıra yürümek için yaklaşık 30 saatten bu yana Kapıkule’ye giden uluslararası yolda bekleyen Suriyeli sığınmacılar ikna edilip TEM otoyolundan ayrıldı.

Yunanistan’ın kendilerini kabul ettiği haberi üzerine yola çıkan sığınmacılar Edirne girişinde durduruldu.
TEM otoyolu, otogar ve kent merkezindeki bir parkta bekletilen sığınmacılar 4 günlük bekleyişlerinin ardından sınıra doğru yürüyüşe geçti. Kapıkule’ye giden uluslar arası yolun Edirne Batı kavşağında durdurulan Suriyeli sığınmacılar polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Güvenlik güçlerinin kurduğu barikatı yüklenen sığınmacıların geçişine izin verilmedi. Jandarma ve polis ile sığınmacılar arasında arbede yaşandı. Aşırı yüklenme nedeniyle zorlanan polis ve jandarma takviye olarak piyade birliği geldi.
Sınıra yürüyüşlerini izin verilmeyen sığınmacıların önemli bir bölümü ikna edilerek otoyoldan Kırkpınar alanına nakledildi. Ancak 500 civarındaki sığınmacı ise otoyol üzerinde bekleyişlerini sürdürdü. Jandarma ve polisin çabaları sonucunda otoyol üzerinde bekleyişlerini sürdüren aileler de ikna edildi.
Alandan ayrılan çocuklu aileler otobüslere İstanbul ve Kırkpınar alanına gönderildi. Ancak TEM’deki 500 kişi içerisinde bulunan 100 civarındaki genç sınıra geçmek üzere yeniden jandarma ve polis barikatını yöneldi. Yaşanan arbede sonucunda sığınmacılar barikatı aşamadı. Suriyeli sığınmacılar güvenlik engelini aşmak için jandarma ve polise biber gazı sıktı, taş, ayakkabı, battaniye ve ellerine geçirdikleri materyalleri jandarma ve polise fırlattı.
Arbede sırasında bir sığınmacı genç fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri gence müdahale etti.
Tüm uğraşlarına rağmen güvenlik bariyerini aşamayan Suriyelilerin tamamı otoyoldan ayrıldı. Kapıkule’ye giden uluslararası yolun kuzey şeride yaklaşık 30 saat sonra ulaşıma açıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD'nin Rus Petrolüne Muafiyeti Bitti; Demokrat Senatörler Tepkili2.CHP Kahramanmaraş'a heyet gönderdi3.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!4.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”5.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!
6.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!7.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!8.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı9.Eğer bir dağın tepesine indirilseydi...10.Gülistan Doku olayının tanığı: Öldürülürken arabadaydım

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












