Manisa'daki algı operasyonunda yeni skandal

Eskişehir’de gözaltına alınan isimlere akla ziyan sorular yöneltildi. Tutuklanan isimler, “Camiye gidiyor musun, hangi gazeteye abonesin” sorularına muhatap oldu.

Manisa'daki algı operasyonunda yeni skandal

Eskişehir 8 Kasım’da aralarında esnaf, iş adamı, devlet memuru ve özel sektör çalı-şanlarının yer aldığı 24 kişi, polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Meydan'ın haberine göre, bu kişilerden 19’u mahkeme tarafından serbest kaldı, 4 kişi tutuklandı. Operasyonun ikinci gününde ifade işlemleri başlamadan dosyaya gizlilik kararı alındı.

TANIĞA TUTUKLAMA
Eğitimci M.M’nin, tutuklanma gerekçesi ‘adres değişikliği ve üzerinde günü geçmiş pasaport’ bulunması oldu. İ.D’nin de tanık olarak çağrıldıktan sonra tutuklandığı öğrenildi. Söz konusu kişilere polis sorgusunda yöneltilen sorular ise şaşırttı.

AKARYAKITIN NEREDEN?
Emniyetteki ifade sırasında yöneltilen sorular şöyle: “Eşin hangi okullarda okudu, çocukların hangi okullarda okuyor? Lakabınız var mı? Ailenizde başka çalışan var mı, varsa nerede çalışıyor? Ne kadar maaş alıyor? Aracınız var mı, varsa yakıtını nereden alıyorsunuz? Aracınızın yakıtını nakit mi, kredi kartıyla mı alı-yorsunuz? Aracınızın aylık ne kadar masrafı oluyor?”

CAMİYE VE KAHVEYE GİDER MİSİN?
Polisin sorduğu sorular arasında şunlar dikkat çekti: “Boş vakitlerinizi kimlerle ne şekilde geçirirsiniz? Arkadaşlarınız arasında kimler var? Kahvehane, cami, mescite gider misiniz? Buralara kimler gelir, buralarda insanlarla sohbet eder misiniz? Hangi gazete ve dergilere abonesiniz? Facebook ve Twitter kullanıyor musunuz? Bu hesaplarınızın isimleri neler, buradan neler paylaşıyorsunuz?
<< Önceki Haber Manisa'daki algı operasyonunda yeni skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER