Sosyal hizmetlerin denetlediği ailede 9 aylık bebeğe şiddet


Hamburg'da sosyal hizmetler kurumunun gözetimindeki çocuk ve bebekler şiddete karşı tam olarak korunamıyor. Daha bir ay önce sosyal hizmetlerin denetlediği ailede 1 yaşındaki Tayler bebeğin ölmesinden sonra Hamburg'da bu kez de 9 aylık bir bebeği öldürmeye teşebbüs şüphesiyle 21 yaşındaki baba ile 25 yaşındaki annenin ifadesi alındı. İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan anne ve baba hakkında 9 aylık bebeği sağlığını tehlikeye atacak şekilde şiddet uyguladıkları için inceleme başlatıldı.

Hamburg Polisi tarafından ailenin evinde yapılan aramada suç aleti şüphesiyle bazı eşyalara el konuldu. Ailenin sosyal hizmetler kurumundan yardım aldığı ortaya çıktı. Hayati tehlikeyi atlatan ve bakıcı aileye verilen bebeğin daha üç ay önce annesi tarafından bir hastanenin acil servisine getirildiği ve beyin sarsıntısı nedeniyle acil ameliyata alındığı öğrenildi. Hastane olayla ilgili hem gençlik dairesini hem de adli tıp kurumunu bilgilendirirken yapılan inceleme sonrası bebeğin sağlık durumuyla ilgili raporu hazırlayan görevli ile bir gençlik dairesi çalışanı aile hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Yaklaşık bir ay Hamburg'da bir yaşındaki Tayler'in şiddet yüzünden hayatını kaybetmişti. Hamburg'da 2014 yılında 3 yaşındaki Yağmur, 2012 yılında 11 yaşındaki Chantal verildiği bakıcı ailede, 2009 yılında 9 aylık Lara Mia açlıktan, 2005 yılında ise 7 yaşındaki Jessica ve 2004 yılında 2 yaşındaki Michelle şiddet, ihmal ya da benzeri sebeplerden hayatını kaybetti. Bu çocuk ve bebeklerin sosyal hizmetlerden yardım aldığı ortaya çıkmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal hizmetlerin denetlediği ailede 9 aylık bebeğe şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER