Sosyal medya devini korona vurdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 22 2020
Profesyonel dünyaya yönelik sosyal medya platformu LinkedIn’nden işten çıkarma kararı geldi.
Sosyal medya devi koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik darboğaza girdi.
Patronlar Dünyası’nın haberine göre şirketlerin işe alımlarının neredeyse tamamen durdurması nedeniyle LinkedIn’e olan talep dibe vurdu. Bunun üzerine sosyal medya devi, 960 kişinin işten çıkarılması kararını aldı.
Bu sayı, LinkedIn'in toplam iş gücünün yüzde 6'sına denk geliyor.
Şirket, koronavirüs salgını nedeniyle azalan talep sonrası bu kararı aldığını duyurdu. İşten çıkarmalar, satış ve işe alım departmanlarında gerçekleşecek.
LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky, “ABD'deki çalışanlarımıza en az 10 haftalık kıdem tazminatı ödeyip, bir yıllık sağlık sigortalarını karşılayacağız. İleride yeni oluşturulacak pozisyonlarda da ilk olarak onları işe alacağız” dedi.
Roslansky, bunun dışında bir işten çıkarma planları olmadığını söyledi.
LinkedIn Microsoft bünyesinde bulunuyor.
Ryan Roslansky, yolların ayrılacağı personelin, şirket tarafından temin edilen cep telefonu, bilgisayar gibi ekipmanları kariyer değişiminde evden çalışmak için kullanmaya devam edebileceklerini belirtti.
LinkedIn'in en önemli özelliklerinden biri işveren ile iş arayanları buluşturması olarak biliniyor. Sosyal medya platformunda profesyonel iş dünyasına yönelik paylaşımlar yapılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


