Sosyal medya düzenleme görüşmeleri başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 23 2020
Sosyal medyaya ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi, Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.
KP ve MHP ortaklığında hazırlanan sosyal medyaya ilişkin tartışmalı düzenlemelerin yer aldığı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Görüşmeler, COVID-19 tedbirleri kapsamında daha geniş alana sahip olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu'nda yapılıyor.
Yürütme ve yürürlük maddesiyle birlikte toplam 9 maddeden oluşan kanun teklifinin sahibi AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Geleceğe dair yaşadığımız olaylar bunu ihtiyaç haline getirdi. Bir işi yaparken en temel mesele hakiki ihtiyaçtan kaynaklanması. Hakiki bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Dünyanın da bir arayış içinde olduğunu biliyoruz. Aradığımız şey hukuk arayışı. Mevzuatın yaşadığımız problemlerin karşısında az geldiğini gösterdi. Muazzam bir sosyal ağlar inşa oldu. Bu devlerin hukuksuzluğun devam etmesini arzu ettiklerini görüyoruz. Bu kadar büyük veriyi bulunduran ve sınır tanımayan bir düzenden bahsediyoruz. Bu sosyal ağ sahiplerinin kişisel hakların korunmasında direnç gösterdiğini görüyoruz. Bir taraftan bu mecralardan vazgeçmek istemiyoruz ama sorun çıktığı zaman da bir araca ihtiyacımız var. Hukuk inşa edebilmenin en önemli noktası muhatap bulabilmek. Uluslararasında muhatap sorunu yaşıyoruz. Ağ sağlayıcılarına muhatap oluşturulması için kademeli bir teklifimiz var. Olmaması durumunda yargı denetimiyle beraber yaptırımlar içeriyor” diye konuştu.
Maddeler üzerinde bilgi veren Zengin, şöyle devam etti:
"İlk maddede bir tanımlama getiriyoruz. Sonrasında bir milyondan fazla sosyal ağ sağlayıcılarına yükümlülükler getiriyoruz. Muhataplık oluşturmalarını zorunluluk haline getiriyoruz. Kişilik haklarının ihlali ve özel hayatın gizliliğini ihlal edenlerin 48 saatte değerlendirerek olumlu olumsuz yanıt bekli
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







